Uskrs u Opatiji donosi velik broj raznih događanja

Arhiva Liburnija.net: Uskršnji koncert Puhačkog orkestra Lovran @ terasa hotela Imperial

Arhiva Liburnija.net: Uskršnji koncert Puhačkog orkestra Lovran @ terasa hotela Imperial

Najveći broj događanja bit će na sam Uskrs – u 11 sati dječji program na terasi 4 opatijska cvijeta, u 12 sati koncerti na terasama Imperiala i Milenija, a u 20 u Grand hotelu Adriatic nastupa Opatijski komorni orkestar.

Opatija – Turistička zajednica Grada Opatije najavila je velik broj događanja vezanih uz zajednički ”nazivnik” – ”Uskrs u Opatiji”. Već 23. ožujka započeo je 6. Alpe Adria Kup, uskrsni turnir u bridžu, koji će u Grand hotelu ”4 opatijska cvijeta” potrajati do 1. travnja. Od 27. do 30. ožujka na kupalištu Slatina održava se prodajna izložba suvenira Kvarner Expo 2013.

Na sam Uskrs, 31. ožujka, održat će se veći broj događanja – ”Uskrsna 4 cvijeta” naziv je vesele zabave za velike i male koja će se održavati na Terasi Tamaris ”4 opatijska cvijeta”, u sklopu koje će se u 11 sati održati dječja predstava ”Zlatno jaje” u izvođenju MAK teatra iz Zagreba, a u 11.45 sati održat će se lov na blago, odnosno ”Velika potraga za pisanicama i zlatnim jajetom” čiji će pronalazač biti nagrađen prigodnim poklonom Milenij hotela. Istog dana u 12 sati održat će se Usrksni koncert Puhačkog orkestra Lovran na terasi hotela Imperial, a u usto vrijeme na terasi hotela Milenij bit će ”Proljetno buđenje”, koncert uz poznate zvuke starih hitova Stevie Wondera, Stinga, Joe Cockera. Dan će zakljućiti Uskrsni koncert Opatijskog komornog orkestra u kongresnoj dvorani Grand hotela Adriatic u 20 sati.

U Villi Angiolini održava se ”standardna” izložba Hrvatskog muzeja turizma ”Pun kufer svega” uz radno vrijeme od 10 do 18 sati, a 1. travnja od 10 do 13 sati na kupalištu Slatina bit će upriličena svečana izložba oldtimera. Jedriličarska regata ”Proljetni kup za optimiste” održava se u vremenu od 5. do 7. travnja, a u istom razdoblju uz radno vrijeme od 10 do 19 sati na Slatini će biti otvoren Gast Expo, sajam hrvatskih vina i autohtonih delicija. Jubilarna kazališna predstava ”Cabares Cabarei” Zijaha Sokolovića u kongresnoj dvorani hotela Adriatic održat će se 5. travnja u 20 sati, a uskrsni koncert pjevačkog zbora DVD-a Opatija u Villi Angiolini 7. travnja u 19 sati. Uskrsna događanja zaključit će Opatija Expo Show, sajam automobila, nautike i turizma na kupalištu Slatina od 11. do 15. travnja u vremenu od 10 do 19 sati.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!