Uskršnji koncert Opatijskog komornog orkestra @ Opatija

Liburnija.net: Opatijski komorni orkestar

OKO će se ove godine predstaviti u svojem punom sastavu brojeći 30 izvođača, uključujući i gudače i puhače. Na ovom će se koncertu naći raznolika djela po žanru i stilu; bit će to europsko glazbeno putovanje u povijest kroz 200-njak godina od pretklasike XVIII. stoljeća pa do modernizma XX. stoljeća.

Opatija – Nakon što je Opatijski komorni orkestar po osnutku, prošle godine, održao vrlo uspješan koncert u punoj Kristalnoj dvorani, predstavivši s gudačkim dijelom orkestra te s mladim dirigentom-osnivačem djela Puccinija, Brittena, Čajkovskog te našeg velikog Gotovca, na naše veliko zadovoljstvo najavljujemo OKO-ov drugi izlazak pred opatijsku publiku. Koncert će se održati na Uskrs, 31. ožujka 2013. u Kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji s početkom u 20 sati. Orkestrom će ravnati osnivač Opatijskog komornog orkestra, maestro Damir Smerdel.

Damir Smerdel

OKO će se ove godine predstaviti u svojem punom sastavu brojeći 30 izvođača, uključujući i gudače i puhače. Na ovom će se koncertu naći raznolika djela po žanru i stilu; bit će to europsko glazbeno putovanje u povijest kroz 200-njak godina od pretklasike XVIII. stoljeća pa do modernizma XX. stoljeća.

– Putovanje ćemo započeti u Dubrovniku oko 1760-te s najpoznatijim djelom prvog hrvatskog simfoničara Sorkočevića i njegove 3. simfonije, nakon čega ćemo ”otputovati“ 50 godina kasnije u Beč i prepoznati utjecaje ”besmrtnog Mozarta“ u Schubertovoj 5. simfoniji; dočekuje nas obljetnički Wagner, čime se OKO pridružuje svjetskom obilježavanju 200. godišnjice Wagnerova rođenja s poznatom Siegfriedovom Idilom, djelom jarkog kasnoromantičnog naboja, a nakon čega putujemo ka drugoj, sličnoj idili impresionističkih boja – ovog puta s Honeggerovom Ljetnom pastoralom u švicarske Alpe. Ostat ćemo u 1920-ima, ali ćemo se preseliti u Rumunjsku i koncert završiti modernim rumunjskim uzavrelim ritmovima, s Bartókovim ”Rumunjskim narodnim plesovima“, poručili su organizatori.

– OKO će Opatijcima i njihovim gostima izvesti rijetko izvođena djela sa šarolikim i zanimljivim repertoarom koji će zadovoljiti i najzahtjevnije glazbene sladokusce. Koncert ćemo realizirati zahvaljujući potpori Grada Opatije, Primorsko-goranske županije, Croatije Osiguranja d.d. te Grand hotela Adriatic. Uživajte i hedonizirajte u uzvišenim glazbenim trenucima s nama, poručio je Damir Smerdel, dirigent i osnivač OKO-a

Cijena ulaznice je 40 kn, a mogu se kupiti u opatijskom TIC-u (051/271-310) i Dallas Music Shopu u Rijeci, a komletan program provjerite u nastavku teksta.

Luka Sorkočević: Simfonija br. 3 u D-duru
I. Allegro
II. Andante
III. Presto

Franz Schubert: Simfonija br. 5 u B-duru
I. Allegro
II. Andante con moto
III. Menuet: Allegro molto
IV. Allegro vivace

• • •

Richard Wagner: ‘Siegfriedova idila’

Arthur Honegger: ‘Ljetna pastorala’

Béla Bartók: Rumunjski narodni plesovi
I. Joc cu bâtă
II. Brâul
III. Pe loc
IV. Buciumeana
V. Poargă românească
VI. Mărunţel
VII. Mărunţel

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net