VIDEO Uspješan nastup Pešekana na SP u crossmintonu – Gala Zukić zlatna i brončana u Budimpešti

Peto Svjetsko prvenstvo u ovom relativno mladom sportu organizirao je Mađarski crosminton savez a na njemu je sudjelovalo 520 igrača iz 24 zemlje koji su se u 13 pojedinačnih i 10 kategorija parova nadmetali za titulu prvaka svijeta.

Ičići – Svjetsko prvenstvo u crossmintonu održano je od 4. do 7. srpnja u glavnom gradu Mađarske Budimpešti. Peto Svjetsko prvenstvo u ovom relativno mladom sportu organizirao je Mađarski crosminton savez a na njemu je sudjelovalo 520 igrača iz 24 zemlje koji su se u 13 pojedinačnih i 10 kategorija parova nadmetali za titulu prvaka svijeta.

Ičićanski klub SBK Pešekane na ovom je natjecanju predstavljalo troje predstavnika; Gala Zukić, Damir Baković i Damir Barišić. Osim igrača u Budimpešti je bio i Zdravko Škarica u svojstvu trenera.

Vrhunski uspjeh okrunjen s dvije svjetske medalje ostvarila je mlada Lovranka Gala Zukić koja je dvije najbolje sezone u karijeri zaključila broncom i zlatom sa Svjetskog prvenstva. Gala je u pojedinačnoj kategoriji djevojki do 18 godina u iznimno jakoj konkurenciji osvojila treće mjesto, dok je u konkurenciji parova skupa sa Nikom Miškulin odličnim igrama osvojila titulu prvakinje svijeta. U pojedinačnoj konkurenciji Gala je odličnim igrama bez izgubljenog seta došla do polufinala gdje ju je čekala djevojka s Mauricijusa, aktualna svjetska prvakinja Sendilla Mourat. U maratonskom meču u tri seta, u kojem su zaista odlučivale nijanse pobjedu je odijela predstavnica Mauricijusa koja se kasnije okitila još jednom titulom najbolje na svijetu. Gala je vrhunskom igrom tijekom cijelog meča parirala dvostrukoj svjetskoj prvakinji ali je na kraju u tijesnom finišu trećeg seta ipak izgubila ukupnim rezultatom 2:1 (14-16, 16-14, 16-13).

Poraz u polufinalu pojedinačne konkurencije Gala je u paru s Nikom Miškulin iskoristila u konkurenciji parova u kojoj su u finalu odličnom igrom zasluženo slavile protiv mađarskog para Georgina Veres / Janka Gergo. Ove dvije svjetske medalje kruna su dosadašnje Galine karijere i nagrada za višegodišnji trud i odricanje.

Druga dva predstavnika Pešekana na ovom Svjetskom prvenstvu, Damir Baković i Damir Barišić solidnim su nastupom potvrdili da nisu slučajno došli u Budimpeštu. Damir Baković je u najprestižnijoj open kategoriji uspio proći grupu i doći do 1/32 finala gdje je od njega u dva seta bio bolji predstavnik Njemačke Robin Joop. Damir Barišić koji je nastupio u kategoriji +50 također je prošao grupu i došao u knock out fazu natjecanja gdje ga je u 1/16 finala pobijedio još jedan predstavnik Njemačke Charly Knobling.

Pešekane nakon ljetne pauze krajem kolovoza očekuje nastup na međunarodnom turniru u Puli.

error: Content is protected !!