Uspješna kupnja na dražbi: Nogometno igralište Lovran konačno u općinskom vlasništvu

Igralište u Lovranu

Općina je putem javne dražbe raspisane 14. prosinca prošle godine, za 1,7 milijuna kuna kupila teren od 10,5 tisuća kvadratnih metara.

Lovran – Nogometno igralište u Lovranu konačno je u javnom vlasništvu. Naime, Općina je putem javne dražbe raspisane 14. prosinca prošle godine, za 1,7 milijuna kuna kupila teren od 10,5 tisuća kvadratnih metara, a vlasništvo temeljem sudske odluke od 29. siječnja postat će pravomoćno 30 dana po uplati.

Inače, uz ovo se nogometno igralište vežu duge peripetije, koje su započele odlaskom u stečaj trgovačkog društva Kvarner Express International (KEI) d. d. Nekadašnji turistički gigant stadion je kupio od tvrtke Adriagradnjakomerc koja ga je u vlasništvo stekla od Saveznog sekretarijata za narodnu obranu nakon što se taj prostor prestao koristiti za vojne svrhe.

Nakon stečaja KEI-ja, pravo na teren polagala je Gradska banka Osijek koja se na njemu upisala kao fiducijarni vlasnik, a ubrzo i sama otišla u stečaj. Prve pokušaje prodaje terena inicirala je Zagrebačka banka, kao vjerovnik Gradske banke Osijek u stečaju, no u međuvremenu je KEI uspio sudskim sporom protivm Gradske banke Osijek dobiti vlasništvo nad igralištem.

Općinsko je vijeće triput donosilo odluku kojom je načelnika ovlastilo da sudjeluje u dražbenom postupku nad igralištem – prvi puta Emila Gržina 2011. godine, drugi puta Alana Sankovića 2015. godine te sada i Bojana Simoniča kojem je 16. siječnja omogućilo „da poduzme sve radnje potrebne za kupnju nogometnog igrališta u Lovranu“.

Treća sreća, čini se, bila je presudna, pa je tako Općina Lovran uspjela postati vlasnik svog vrijednog sportskog terena, za cifru značajno manju od onih kojima se baratalo tijekom ranijih pokušaja prodaje.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!