Usprkos suši, nema redukcija vode @ Liburnija

Prognoza najavljuje i dalje sunčane dane bez kiše. No, ni to neće bitnije utjecati na naš sustav uz koji imamo i mogućnost dovoda vode iz Rijeke – kaže direktor Komunalca Ervino Mrak.

Opatija, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga – Suša je dosad nanijela više od milijarde kuna štete na usjevima diljem Hrvatske, a zbog rekordno niskih vodostaja, brojne regije – poput Istre ili otoka Krka – uvode redukcije vode ili razmišljaju o njima. Liburnijskom području zasad takva opasnost ne prijeti, a čini se da su aktualne zalihe vode sasvim dovoljne – kako poručuju iz Komunalca, ”Liburnija neće ostati bez vode”.

Direktor Komunalca Ervino Mrak za Novi list je kazao kako je situacija s vodom na ovom području odlična, te da ”vode ima dovoljno i nema bojazni da će nestati”.

– Prognoza najavljuje i dalje sunčane dane bez kiše. No, ni to neće bitnije utjecati na naš sustav uz koji imamo i mogućnost dovoda vode iz Rijeke. Zasada zadovoljavamo sve potrebe stanovništva, pa tako i malih sredina koje još nisu pokrivene vodoopskrbnom mrežom Liburnije. Naša vodoopskrbna mreža pokriva izuzetno veliko područje, a izvan nje su još samo neki najviši dijelovi Općine Mošćenička Draga kao i Kali, Punta iznad Medveje, te dio Lignja i Tuliševice u Lovranu, zaključio je Mrak.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!