Ususret Liburniconu – igre, prezentacije, kvizovi…

U seriji od nekoliko članaka koje ćemo objavljivati do kraja tjedna, pripremamo vas za još jedno izdanje opatijskog SF & Fantasy festivala Liburnicon, koje će se održati 17. i 18. kolvoza u osnovnoj školi ”Rikard Katalinić Jeretov”.

Opatija – Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon diljem Hrvatske, ali i susjednih država, svoj je kultni status stekao zahvaljujući dva elementa svoga programa – zanimljivim gostima koji iz godine u godinu plijene sve više pažnje svojom atraktivnošću te igrama koje su toliko zabavne da nikada nećete htjedi da završe.

Srećom, ove godine vrijedni organizatori Liburnicona osmislili su dovoljno različitih igara da se njima zabavljate čitavo poslijepodne i večer ovog petka i subote. Ovisno o vlastitim afinitetima, okušati se možete u različitim žanrovima – od znanstveno-fantastičnih postavki svjeta Zvjezdanih ratova do srednjovjekovnih samostanskih intriga…
Program igara u petak otvara ”Star Trek Ring Toss: Next Generation” , u kojem se bacajući pločice okušavate u osvajanju novih planeta i solarnih sistema – idealno vrijeme za testiranje koordinacije ruke i oka prije nego što ona bude kompromitirana zahvaljući ponudi krčme ”Kod veselog Mravca”… Ako ste pak skloniji riziku, možete se okušati u partiji šaha – sa smrću… Za one avanturističkog duha, nudi se i mogućnost ”Puta na mjesec“, ekipna igra spretnosti, domišljatosti i koordinacije. Cilj je osvojiti Mjesec, ali u toj namjeri niste sami. I druge velesile ukJjucile su se u ovu igru prestiža, i svaki trenutak može biti presudan.

A nakon prolaska kroz svijet Westerosa i Catana, večer možete zaključiti u ugodnoj atmosferi ‘’Tatooine Cantine’’, koju vodi namršetni Wookie koji baš ne voli droide. U kutu sarno za vas sviraju Figrin D’an and the Modal Nodes, a plesni podij je vas da pokazete da ste uspješniji od drugih parova!

Prije nego što u subotu stignete do opatijske osnovne škole, trebat ćete proći – plažu. A plaža je opasna i skriva mnoge rizike koje će valjati preživjeti u igri ”Plažakon Survival”, čiji zaplet kaže da ulaskom u atmosferu novootkrivenog planeta elektronički uređaji prestaju funkcionirati, a nakon neizbježnog pada nekolicina preživjelih pokušava se snaći na ovom stranom planetu koji će u ovoj prilici odglumiti plaža Lipovica…

Ukoliko na putu od plaže naiđete na neku čudnu pojavu u fratarskoj mantiji, nemojte ga previše pitati – možda je na tragu važnog otkrića u igri Ubojstvo u opatiji… Jer, opat Matej je mrtav! Najiskusniji od devetoro Velike braće u maloj opatiji na morskoj obali skončao je svoj život nasilnom smrću. Glavni opat Jakov poslao je po biskupskog istražitelja u Krk, ali dok on prijeđe olujno more – moglo bi biti prekasno … Zaronite u svijet srednjovjekovne crkvene intrige, preuzime ulogu jednog od osmero preostale Velike braće i pronađite ubojicu. Prije nego što on pronađe vas.

Posjetitelji Liburnicona mogu se okušati i u tradicionalnom Cosplay natjecanju, ali svi znamo da je to namjenjeno curicama koje vole anime kostime. Zato se pravi muškarci, i svi koji se tako osjećaju, mogu okušati u raznim zadacima, pokazati svoju nadmoćnu snagu i hrabrost te preuzeti titulu Barbariana Liburnicona…

Ako vam niti ove igre nisu dovoljne da pronađete nešto po svom guštu, ne očajavajte – ima toga još! A potpuni program igara, kvizova, predavanja i svega ostalog što čini ovogodišnji Liburnicon potražite na službenim stranicama festivala.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!