Ususret majčinstvu – Novi online program podrške za trudnice

Online program za trudnice provodit će Nina Vračević Eškinja, pedagoginja i geštalt psihoterapeutkinja te Nina Čikeš Stegić, liječnica i doula.

Matulji – Udruga Foliot ovog prosinca organizira ciklus online radionica za trudnice. Trudnoća je posebno doba života žene. Svi dosadašnji identiteti i životne uloge ulaze u proces promjene. Uz rast djeteta, rastu i buduće mame, tjelesno i emocionalno, pokušavajući obuhvatiti sve što jesu i ono što tek postaju. Samim time rastu i strahovi, posebice usred pandemije.

– Teme prvog ciklusa su: prepoznavanje i razumijevanje strahova vezanih uz trudnoću i strahova povezanih s pandemijom, prihvaćanje promjena – promjena vezanih uz identitet i uloge, emocionalne pripreme za porod i majčinstvo kroz pitanja i odgovore kao što su: Što očekivati? Kako razumjeti promjene kroz koje prolazim? Kako tumačiti emocionalna stanja?, a pomoći ćemo i u izradi plana poroda u suradnji s doulom, najavili su iz Foliota.

Online program za trudnice provodit će Nina Vračević Eškinja, pedagoginja i geštalt psihoterapeutkinja te Nina Čikeš Stegić, liječnica i doula.

– U ovom programu možete sudjelovati iz sigurnosti svoga doma, iz bilo kojeg grada ili mjesta, dijeliti svoje misli, postavljati pitanja, graditi mrežu poznanstava, biti podrška drugim trudnicama kako bi znale da nisu same u ovim izrazito izazovnim vremenima. Program Udruge Foliot bit će mjesto na kojem ćemo buduće majke prvenstveno graditi podršku, samoj sebi ali i međusobno. Održat će se četiri susreta u trajanju od 90 minuta putem Zoom aplikacije, a rok za prijavu je 30. studenog 2021. Za sudjelovanje na ovoj prvoj online grupi podrške za trudnice, potrebno je poslati svoju prijavu i kontakt podatke na mail foliot.info@gmail.com.

Iznos mjesečne članarine po promotivnoj ponudi za prosinac iznosi 250 kuna.

Iz udruge Foliot poručuju da pripremaju još puno aktivnosti za (buduće) roditelje, a početkom iduće godine s nekim će programima, nadaju se – ako epidemiološka situacija dopusti, započeti i u prostoru udruge u Matuljima i Kastvu.

error: Content is protected !!