Ususret Svjetskom danu kazališta: Predstava Don Juan u Sohou gostuje ove subote u Gervaisu @ Opatija

Predstava je nastala prema tekstu Patricka Marbera koji preuzima radnju i gotovo sve likove Moliѐreovog Don Juana iz 1665. tako da sve vrijednosti i značenja uspijeva transponirati u današnji trenutak.

Opatija – Kazališna predstava „Don Juan u Sohou“ u izvedbi zagrebačkog Teatra EXIT gostovat će povodom Svjetskog dana kazališta, u subotu, 24. ožujka s početkom u 20 sati u opatijskom centru Gervais.

Predstava je nastala prema tekstu Patricka Marbera koji preuzima radnju i gotovo sve likove Moliѐreovog Don Juana iz 1665. tako da sve vrijednosti i značenja uspijeva transponirati u današnji trenutak. Režiju potpisuje Slavica Knežević, lik Don Juana tumači Filip Juričić, a u ostalim ulogama pojavljuju se Goran Guksić, Bernard Tomić, Tesa Litvan, Karlo Mrkša, Vini Jurčić, Dajana Čuljak, Darko Stazić i Damir Klemenić.

– Don Juan, kao apsurdan čovjek (usamljen i uvijek stranac), rezultat je stanja modernog društva kojemu u potpunosti odgovara. On je simbol čovjekovog kroničnog manjka zadovoljenja, ekstremni primjer duboko neispunjenog čovjeka, čovjeka koji ne može biti sam sa sobom jer u sebi nema ničega, već se posve predaje konstantnim zadovoljavanjima nikad zadovoljive strasti. On je naposljetku savršen primjerak konzumerističkog društva koji licemjerni svijet odbacuje ne prepoznajući u njemu savršenu dosljednost svojih vlastitih podsvjesnih želja. Ovaj Don Juan danas je potpuno ambivalentan. On ni u jednom trenutku nije posve sretan ni posve nesretan, ni posve zadovoljen ni posve nezadovoljan, ni posve dobar ni posve zao. On zapravo postoji svakodnevno u nama svima, najavili su organizatori.

Predstava se ne preporučuje osobama mlađim od 16 godina, a cijena ulaznice je 80 kuna.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!