Usvojen proračun za 2011. godinu @ Mošćenička Draga

mdraga_sm1…proračun za 2010. godinu rebalansom je zaključen s oko 900 tisuća kuna plusa…
…u narednoj godini planira se početak izrade dokumentacije za novi centar Mošćeničke Drage…

Mošćenička Draga – Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici, održanoj u ponedjeljak navečer, članovi Općinskog vijeća Mošćeničke Drage usvojili su rebalans proračuna za 2010. godinu te projekciju ovog najvažnijeg financijskog dokumenta za razdoblje od 2011. do 2013. godine.
Kraj ove godine Draga je dočekala u plusu, a konačni proračun povećao se sa 8,7 na 9,6 milijuna kuna, pa se može kazati da je najmanja liburnijska općina jedina u okruženju iz recesijske godine izašla s pozitivnom bilancom. Povećanje prihoda najvećim je dijelom uzrokovano većim prihodom na porez nekretnina, plaćenim zaostacima spomeničke rente koju od 2005. godine duguju Liburnia Riviera Hoteli te pojačanom naplatom dugovanja za komunalnu naknadu.
Najveći rashod u oba proračunska dokumenta uzrokovalo je proširenje vodovodne infrastrukture, posebno na dionici Sveti Petar – Jir, koji zbog kredita godišnje košta između milijun i milijun i pol kuna. Zanimljiva je i stavka planirana u proračunu za 2011. godinu – novi centar Mošćeničke Drage koji bi trebao obuhvatiti školu, vrtić, zdravstveni centar i sportski objekt, a planira se izdvojiti oko 600 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!