Usvojeni programi za izgradnju kapitalnih objekata

Volosko

Volosko

Opatija – Na današnjem kolegiju gradonačelnika Ive Dujmića prihvaćen je projektni program za rekonstrukciju i dogradnju Hotela ”Imperial” i zgrade nekadašnjeg kina, koji su zajednički pripremili Liburnia Riviera Hoteli i Grad Opatija.
Opatijska kultura napokon pod ”krovom”?
Prihvaćeni program omogućit će raspisivanje natječaja za programsko rješenje, koji će biti otvoren 60 dana, dok će troškove izrade rješenja u jednakim dijelovima podmiriti LRH i Grad Opatija. Vodeći opatijski hotelijer je, između ostalog, zainteresiran za povećanje smještajnih kapaciteta, izgradnju otvoreno-zatvorenog bazena s wellness centrom na vrhu dograđenog dijela hotela Imperial te gradnju hotelske garaže s 250 parkirnih mjesta. Grad, planira izgraditi multifunkcionalnu dvoranu – ”Opatijski dom umjetnosti”, s približno 500 sjedećih mjesta te odgovarajućim pratećim sadržajima, kojim bi upravljao Grad.
Sportska dvorana iznad Komunalca

Program rekonstrukcije derutnog kina nije jedini danas prihvaćeni dokument koji bi trebao biti podloga projektiranju i realizaciji kapitalnih razvojnih zahvata: odobrena je izrada programsko-urbanističko-arhitektonske studije projekta sportske dvorane na Lipovici, koja će – nakon analize raspoloživog prostora – biti temelj za arhitektonski natječaj za više desetljeća iščekivanu dvoranu.
City bus
Opatijski gradonačelnik odobrio je i probno uvođenje četiriju dodatnih vožnji city buseva kojima će Veprinac i Poljane biti povezane s Opatijom u razdoblju do kraja godine. Slijedom sugestija građana, dodatni polasci iz Veprinca u probnom razdoblju će biti u 8,30, 11,15, 16,30 i 21,00 sat.
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!