Utrka ‘Tri, 4, SAD!’ ove subote u Kastvu

Odrasli će startati u 10 sati i trčati 6 kilometara, dok će mališani sa startom u 11 sati odmjeriti snage na 500 metara…

Kastav – Nakon uspješne prošlogodišnje suradnje, udruga EDURI i SRK Rika i ove godine organiziraju pod nazivom ‘Tri, 4, SAD!’ koja će se održati ove subote, okupljanjem od 9 sati.

– Ove godine imamo par noviteta. Pokušavamo podignuti svijest građana o važnosti zaštite okoliša, stoga na utrci neće biti upotrebljavana jednokratna plastika. Isto tako, kroz ovaj projekt, nastoji se povezati, umrežiti više organizacija koje djeluju volonterski. Želi se staviti naglasak na to da niti jedna društvena organizacija ne može raditi izolirano, jer se njen kapacitet jača nadogradnjom. Umrežavanje stvara dobru suradničku praksu, razvija nove ideje i potiče na djelovanje. S nama ove godine sudjeluje i udruga „Koga briga“, koja će vam pomoći da osmislite i oslikate svoju majicu. Uz njih, pridružio nam se i klub Bačva s finom pivom. Cilj utrke je isti kao i prošle godine. Obilježiti različitosti, djelovati proaktivno, poticati volonterski rad, zdraviji način života, sportski duh, empatiju građana, uz ovogodišnji novitet, a to je podizanje ekološke svijesti. Novina je da ove godine otvaramo Europski tjedan mobilnosti u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo. Iz tog razloga pozivamo sve trkače i trkačice, rekreativce i rekreativke, male i velike, da se u subotu, 14. rujna pridruže utrci „Tri, 4, SAD!“, najavili su organizatori te napomenuli da su za natjecatelje pripremili pregršt zanimljivosti.

– Za velike, tu je utrka dužine cca. 6 km, koja vodi od Lože kroz kastavski stari grad prema Crekvini i dalje makadamom do Zvirića, gdje je i okret pa se zatim istim putem vraća natrag. Predviđeni start utrke je 10 sati. Za najmanje, tu je utrka dužine 500 m, koja vodi od Lože do Crekvine, gdje rade okret i natrag. Predviđeni start utrke je u 11 sati. Ako vam se ne da trčati, možete skakati po gumenom gradu, igrati tenis, fotkati se, loviti drona po Kastvu, piti pivo i crtati majice. Prijave su otvorene putem internetskog obrasca koji ćete pronaći na stranici www.rika.hr. Oni koji zakasne moći će isto učiniti i na sam dan utrke, na startu od 9 do 9.45 sati. I ove godine nastavljamo suradnju s tvrtkom Decathlon Hrvatska, koja je osigurala nagrade za prva tri mjesta u ženskoj i muškoj konkurenciji. Nemojte previše razmišljati, uzmite djecu i dođite družiti se, trčati, jesti i fotkati s nama uz hrpu selfija i dobre zabave u Kastvu na Fortici do 14 sati, pozvali su organizatori.

error: Content is protected !!