FOTO: Uz koncert Lady Lune završena Ledena čarolija na Ljetnoj @ Opatija

Opatijsko klizalište na 'metar od mora'

Opatijsko klizalište na ‘metar od mora’

Prije nego što je krenuo ”završni show”, javnosti je predstavljena i humanitarna dimenzija čitavog projekta koji je uključivao edukativne radionice, koncerte, školu klizanja, ali i prikupljanje sredstava za djecu socijalno ugroženih obitelji u Opatiji. Fotogaleriju pogledajte na ovom linku!!!

Opatija – Završila je Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici – uz glazbu popularnog sastava Lady Luna koji je sinoć nastupio otklizan je posljednji krug na opatijskom klizalištu smještenom samo par koraka od mora, koje je od 1. prosinca pa sve do jučer bilo glavna zimska atrakcija ”Stare dame”.

Radionica - Žice na ledu

Radionica – Žice na ledu

– Nakon četrdeset i tri dana došli smo do kraja ove Ledene čarolije koja je doista bila i velika, i ledena i čarobna. Tijekom mjeseca i pol dana ovdje je klizalo gotovo 10.000 ljudi, a još veći broj posjetitelja uživao je u svim drugim događanjima i uslugama, kazala je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš.

Prije nego što je krenuo ”završni show”, javnosti je predstavljena i humanitarna dimenzija čitavog projekta koji je uključivao edukativne radionice, koncerte, školu klizanja, ali i prikupljanje sredstava za djecu socijalno ugroženih obitelji u Opatiji. Ukupno je za ovu svrhu prikupljeno 15.000 kuna koje su ravnateljica JU Priroda Sonja Šišić, upravitelj Šumarije Klana Herman Sušnik i ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš predali Zlati Torbarini, višoj stručnoj suradnici za društvene djelatnosti Grada Opatije.

Lady luna

Lady luna

Trećinu toga iznosa – 5.000 kuna – prikupila je humanitarno – ekološkoj akciji prodaje smreka održana u prosincu, kada su građani imali priliku otkupiti jednu od smreka uklonjenih s ciljem očuvanja biološke raznolikosti i obnove creta na Trsteniku nedaleko Klane, jedinog staništa ombrotrofnog creta u Primorsko-goranskoj županiji i Republici Hrvatskoj. Ostalih 10.000 kuna pridodao je Festival Opatija, a radi se o prihodu od najma klizaljki i naknade za korištenje klizališta.

– Cijela ova manifestacija bila je i humanitarnog karaktera, i upravo je ova donacija njena ”točka na i”. Hvala svima koji ste pomogli svojim donacijama, ili korištenjem klizaljki i klizališta, a pozivam vas svih da se okupimo ponovo ovdje 1. prosinca, na novoj Ledenoj čaroliji, zaključila je Miloš.

Fotogaleriju pogledajte na ovom linku!!!

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!