Uz pogled prema zvijezdama Liburnicon krenuo punom warp brzinom @ Lovran

liburnicon_2014_link_1_dan_4

Naravno, nije čitav dan protekao tek u predavanjima, već je bilo sasvim dovoljno vremena da se liburnikonovci posvete onome po čemu je ovaj festival postao i poznat – zabavnim i kreativnim igrama poput liburnikonovskog Barbariana (ovog puta i u dječjoj varijanti) te gigantskoj verziji igre Settlers of Catan, no i vrlo zanimljivim radionicama, kvizovima i turnirima.

Lovran – Stripovski uređen hostel Link pružio je tijekom prva dva dana Liburnicona ovoj manifestaciji vrlo atraktivan i adekvatan dom – nakon prvog ”zagrijavanja” u četvrtak koje je najviše bilo posvećeno najmlađim ljubiteljima SF-a i superheroja, jučer se putovanje znanstvenofantastičnim i fantastičnim bespućem nastavilo punom brzinom. I to ne samo impulsnom, već ”nadsvjetlosnim” warpom.

liburnicon_2_dan

Naime jedno od zanimljivijih predavanja jučer je održao Davor Horvatić koji je govorio upravo o stvarim eksperimentalnim istraživanjima vezanim uz Warp-pogon, ”izmišljotinu” Zvjezdanih staza koja je nedavno dobila ozbiljna sredstva NASA-e s kojima bi dr. Harold White trebao napraviti seriju pokusa i pokazati drži li vodu ideja o geometriji prostor-vremena koja bi mogla omogućiti putovanje warp-brzinama.

Zvijezdama se bavio i jedan od najčešćih, najdražih i najbolje dočekanih gostiju Liburnicona, Korado Korlević, koji je na predavanju ”Rađanje, život i smrt zvijezda” ispričao zadivljujuću priču o ”zvjezdanim sudbinama” koje ne čitamo u Storyju, već se događaju ”iznad naših glava”.

liburnicon_2_dan

Predavanjima su se predstavili i strani gosti Liburnicona – poznati strip-crtač Ian Gibson govorio je o ritmu i dizajnu pri crtanju stripova, a SF autorica, kritičarka i urednica Gillian Polack osvrnula se na australsku spekulativnu fikciju.

Naravno, nije čitav dan protekao tek u predavanjima, već je bilo sasvim dovoljno vremena da se liburnikonovci posvete onome po čemu je ovaj festival postao i poznat – zabavnim i kreativnim igrama poput liburnikonovskog Barbariana (ovog puta i u dječjoj varijanti) te gigantskoj verziji igre Settlers of Catan, no i vrlo zanimljivim radionicama, kvizovima i turnirima. Dan je zaključen koncertom grupe Sarah Connor & The Terminators, a sutra se program seli u Opatiju, u Grand hotel 4 opatijska cvijeta.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!