FOTO: Uz predavanje i degustaciju održana prva Šparogada @ Brseč

sparogada_brsec_2013

U jutarnjim satima vodiči su poveli zainteresirane polaznike na šetnju i branje šparoga prema Sisolu, a navečer se druženje preselilo u konobu Batelan gdje je organizirana degustacija jela od šparoga.

Brseč – Ispunjena dvorana u rodnoj kući Eugena Kumičića oko sat i pol pozorno je slušala predavanje o karakteristikama šparuga i njihovim prehrambenim vrijednostima koje su održale profesorica Slavica Dudeš s Instituta za poljoprivredu i turizam iz Poreča i Katarina Rončević, inžinjerka poljoprivrede iz draškog kraja.

sparogada_brsec_2013_1

Bio je to edukativni dio prve brsčke Šparugade, koja je imala i svoj gastronomski, ali i ”pustolovni” dio – u jutarnjim satima vodiči su poveli zainteresirane polaznike na šetnju i branje šparoga prema Sisolu, a navečer se druženje preselilo u konobu Batelan gdje je organizirana degustacija jela od šparoga.

– Pripremili smo nekoliko jela po promotivnim cijenama. Imamo salatu od šparoga, rižoto sa šparogama, fritaju sa šparogama i juhu od šparoga, kazala je vlasnica konobe Marija Kružić.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta.

[nggallery id=738]

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net