Uzbudljiva nova školska godina u Foliotu – programi za djecu i odrasle

Upisi su u tijeku do kraja rujna, iako se pojedinim radionicama može pridružiti tijekom cijele godine, a sve redovne aktivnosti traju do kraja lipnja.

Matulji – Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji neprofitna je udruga koja od 2006. godine provodi razne edukativne i kreativne programe za djecu i mlade. I ove godine nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u sklopu programa „Školska godina u Foliotu“, a u ponudi su i neke nove aktivnosti – za djecu i odrasle. Uz zajednički naglasak na razvoju kreativnosti djece i mladih, svaka od radionica na svoj način doprinosi usavršavanju specifičnih vještina.

Osim redovnih radionica, Udruga Foliot provodi i niz odgojno – obrazovnih programa i projekata koji su usmjereni na poticanje dječjeg stvaralaštva i participacije, svijesti o važnosti zdravog načina života te suradnje s drugim udrugama i institucijama. Ove godine u dodatnim aktivnostima koje će Udruga provoditi vikendima – naći će se i 3D printanje, filmske radionice, radionice izrade sapuna, šivanja, itd.

Upisi su u tijeku do kraja rujna, iako se pojedinim radionicama može pridružiti tijekom cijele godine, a sve redovne aktivnosti traju do kraja lipnja. Prijave i više informacija o upisima i programima možete pročitati na web stranici udruge www.foliot.hr, na Facebook stranici Udruge, ili dobiti upitom na mail: udruga.foliot@gmail.com, te pozivom na broj 099/ 754 0779 ili 091 521 0842.

JEZIČNE RADIONICE nude engleski i talijanski jezik kojima se, usvajanjem vokabulara i gramatičke strukture prilagođene postojećem znanju te usvajanjem kulturoloških sadržaja kroz tematske cjeline, razvijaju komunikacijske sposobnosti djece te, dugoročno gledajući, motiviraju na cjeloživotno izvaninstitucionalno usavršavanje i obrazovanje.

U PLESNOM STUDIJU VIBE Udruge Foliot provodi se nekoliko plesnih radionica, od najmlađeg uzrasta od 4 godine do srednjoškolskog uzrasta od 18 godina. Njihove plesne grupe već godinama ostvaruju vrhunske rezultate na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, a svake godine pripreme i dvije završne plesne produkcije. Kroz satove plesa djeca usvajaju nova znanja te razvijaju svoju kreativnost stječući zdravu naviku fizičkog treninga. Razvijanjem plesnih sposobnosti i vještina, razvija se i motorika tijela, osjećaj za čvrstoću i mekoću pokreta, stvaralački pristup pokretu i plesu te kreativno izražavanje i komunikacija putem plesnog pokreta. Ove se godine pokreće nova plesna grupa – ples za mame (za sve starije od 25 godina)!

Osim plesa, ove godine za najmlađe nudi se i capoeira! CAPOEIRA je afro-brazilska umjetnička forma koja uključuje elemente borilačkih vještina, igre, glazbe i plesa. Atraktivna igra dvaju capoeirista stvara energiju (axe) koja ne nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Capoeira će okupiti djecu (dječake i djevojčice) od 5 do 15 godina.

Na KREATIVNOJ RADIONICI razvijaju se i otkrivaju umjetnički potencijali poticanjem slobode izražavanja, mašte, kao i socijalnih vještina. Prilagodbom grupi, sadržaji radionice odgovaraju potrebama djece za stvaranjem i izražavanjem, istovremeno potičući samopouzdanje i svjesnost o vlastitim mogućnostima već od najranije dobi. Svaki polugodišnji ciklus završava izložbom dječjih radova, pa mali kreativci i kreativke dobivaju priliku iskusiti i izlaganje u pravom izložbenom prostoru – Galerijici Općine Matulji.

DRAMSKA RADIONICA okuplja male glumice i glumce koji uz razne dramske vježbe i kazališne izazove, tijekom godine pripremaju predstave za kraj polugodišta. Usredotočujući se na spontanost i intuitivnost, radionice omogućuju djeci sudjelovanje u aktivnostima kojima se, između ostalog, oslobađaju (eventualnog) straha od javnog nastupa, vježbaju strpljenje i timski rad, poboljšavaju pamćenje i, naravno, razvijaju maštu i kreativnost. Ove godine dramska je posvećena pripovijedačkim tehnikama, govornim vježbama i interpretaciji pa će se mali glumci okušati i kamishibai teatru ali i vođenju emisije Kikići koju je Radio Kastav prepustio najmlađima – svojim budućim kolegama.

JOGA je posebna vještina koja objedinjuje suprotnosti – istovremeno nas čini čvršćima, ali i mekšima, odlučnijima, ali i prilagodljivijima, stabilnima, ali i poletnima! Posebna je vrijednost joge što pozitivno utječe na ljude svih dobnih skupina i u svim okolnostima života. Polaznici će prepoznati vrijednosti smiraja i opuštanja, kao i važnost razgibavanja tijela. Jedna grupa je već popunjena, pa upisima ove godine Udruga pokreće drugu grupu polaznika! U Foliotu vježbamo jogu u prozračnoj i čistoj dvorani, uz laganu glazbu. Sve se vježbe u jogi prilagođavaju polaznicima. Udruga osigurava prostirke za polaznike, potrebno je samo udobno se obući i sve brige ostaviti iza sebe.

 

error: Content is protected !!