Vaterpolisti Opatije sele s vološćanskog plivališta @ Opatija

Liburnija.net: Uobičajen prizor na vaterpolo plivalištu @ Volosko

Liburnija.net: Uobičajen prizor na vaterpolo plivalištu @ Volosko

Strpljenju došao kraj. Selimo do daljnjeg na bazen Kantrida jer nemamo osnovne uvjete za rad. Stavili su nam tuš na žetone bez špine tako da deca ne moru ni bocu vode napunit za trening, a pasanu nedeju kad je bila kvalifikacijska utakmica sa zagrebačkom Mladosti tuš je bil pokvaren i ni delal. Totalna blamaža u kojoj ja ne želim sudjelovati, zaključio je Liber u izjavi za Liburnija.net, dodavši kako je stvarno razočaran ovakvim raspletom situacije.

Opatija – Vaterpolo klub Opatija odlučio je svoje ”igralište” odseliti iz grada po kojemu je dobio ime, pa je jučer tako s platoa u Voloskom uklonjeno vaterpolsko polje na kojem su tijekom ljeta odigravane utakmice proteklih godina.

No, ove godine, nakon nekoliko odigranih susreta, opatijski su vaterpolisti odlučili ”promijeniti sredinu” zbog nezadovoljavajućih uvjeta za rad.

Otkinuto polje...

Otkinuto polje…

– Žalosno je da na veliki dan za Grad Opatiju i opatijske sportaše zbog otvaranja sportske dvorane umjesto prisustvovanja svečanosti moram na ovakav način reagirati, ali prisiljen sam zbog bjesomučnog, višegodišnjeg barbarskog ponašanja većeg dijela kupača na plivalištu u Voloskom, napisao je direktor kluba Danijel Liber u svom pismu opatijskom gradonačelniku Ivi Dujmiću te njegovu zamjeniku i predsjedniku sportskog saveza Fernandu Kiriginu.

Pritom je naveo da je ”u potpunosti devastirano vaterpolo polje na kojem se trenutačno osim treninga odigrava i 3.HVL, polje u kojeg smo niti prije mjesec dana uložili novih 1000 kuna iz vlastitih prihoda kako bi ga osposobili nakon prošloljetnih mnogobrojnih oštećenja”.

– Koliko čujem došlo je i do težih ozljeda jednog kupača nakon pucanja debele čelične sajle pa Vas ovim putem sa velikim žaljenjem moram obavijestiti da ćemo ukoliko se tijekom sljedećeg tjedna ne nađe rješenje za ovaj kaos i ne popravi nastala šteta biti primorani izvaditi golove i polje te trajno preseliti cijeli pogon na bazen Kantrida. Ne moram Vam niti napominjati koliku će to štetu proizvesti samom klubu budući da je većina djece koja trenira iz Opatije ili bliže okolice te će prelaskom na Kantridu zbog troškova vrlo vjerojatno odustati od tog sporta. Na žalost ne vidim drugo rješenje jer ovo više definitivno nisu uvjeti za normalan rad kada nam djeci usred treninga prijeti da im netko ne skoči na glavu. Osim toga već duže vrijeme upozoravam na veoma loše stanje drvenih tribina (posljedica ribarskih noći i korištenja od strane kupača) koje se ne održavaju pa je na nekoliko mjesta došlo do pucanja dasaka, a same tribine pomalo postaju opasne po život. Moram konstatirati da se ja osobno, a i nekolicina volontera koji rade za dobrobit kluba i naše djece osjećamo kao građani drugog reda jer dok dvoranski sportovi dobivaju krov nad glavom, nogometašima se obećava ulaganje u stadion, a nama se kontinuirano uništava i ono malo ograđenog mora, iz kojeg su nemojte zaboraviti u posljednjih nekoliko godina izašla čak četiri državna reprezentativca te ovogodišnji prvak 1.B lige, te nas se na takav način tjera iz ”našeg” Grada, naveo je Liber, pozvavši nadležne da se uključe u rješavanje problema.

vaterpolo_devastacija_polja_volosko (4)

Polje je, na koncu, jučer ipak izvučeno iz vološćanskog mora, skupa s golovima, a od danas opatijski vaterpolisti nastavljaju trenirati i igrati na Kantridi.

– Strpljenju došao kraj. Selimo do daljnjeg na bazen Kantrida jer nemamo osnovne uvjete za rad. Stavili su nam tuš na žetone bez špine tako da djeca ne moru ni bocu vode napunit za trening, a pasanu nedeju kad je bila kvalifikacijska utakmica sa zagrebačkom Mladosti tuš je bil pokvaren i ni delal. Totalna blamaža u kojoj ja ne želim sudjelovati. Nadamo se da će odgovorni u Gradu Opatiji i Lučkoj upravi napokon shvatiti da je Vaterpolo klub Opatija klub svih građana Opatije te da je svojom tradicijom i postignutim rezultatima ipak zaslužio malo više pozornosti i uvažavanja, zaključio je Liber u izjavi za Liburnija.net, dodavši kako je stvarno razočaran ovakvim raspletom situacije.

vaterpolo_devastacija_polja_volosko (2)

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!