Vaterpolo: Opatijci obranili naslov @ Lošinj

vaterpolo_biograd_sm…mlađi juniori, vaterpolisti Opatije, drugu godinu zaredom osvojili su trofej ‘Dobri dupin’…
…u konkurenciji osam ekipa Opatijci su pobijedili sve svoje suparnike…

Volosko – Mlađi juniori Opatije, igrači rođeni 1996. godine i mlađi drugu godinu za redom osvojili su međunarodni turnir “Dobri dupin” koji se u organizaciji Vaterpolo kluba Lošinj odigrao proteklog vikenda u Malom Lošinju na plivalištu u uvali Čikat.
U konkurenciji osam ekipa Opatijci su pobijedili sve svoje suparnike i tako sa maksimalnim učinkom ponovno podignuli pobjednički pehar. Nakon što su u grupi lakoćom savladali redom Pallanuoto Trieste, MGFSO Moskva II i Primorje EB u polufinalu nisu imali većih problema niti sa momčadi Cavtata.
Finalni sraz je međutim ponudio sasvim drugu priču jer je prva ekipa ruske momčadi MGFSO Moskva furiozno krenula u utakmicu i potpuno iznenadila opatijske vaterpoliste koji se u početku nisu najbolje snašli. Rezultat toga bio je visoko vodstvo Rusa na polovici druge četvrtine od 5 : 1. Ipak Opatijci tada zbijaju svoje redove, vratar Čubranić počinje nizati obrane a u napadu glavnu ulogu preuzimaju Dario Rakovac i najbolji igrač turnira Ivo Radetić koji 4.15 minuta do kraja utakmice postiže pogodak za potpuni preokret.
Do kraja susreta niti jedna ekipa više ne uspijeva zatresti suparničku mrežu pa Opatijci na kraju ipak zasluženo slave prvo mjesto na turniru.
Grupa A
Opatija : PN Trieste 6 : 4 ( 2 : 1, 1 : 1, 2 : 1, 1 : 1 )
MGFSO II : Opatija 2 : 10 ( 0 : 4, 0 : 3, 1 : 1, 1 : 2 )
Opatija : Primorje EB 6 : 0 ( 1 : 0, 3 : 0, 0 : 0, 2 : 0 )
Polufinale
Opatija : Cavtat 9 : 3 ( 3 : 1, 3 : 0, 2 : 1, 1 : 1 )
Finale
Opatija : MGFSO I 7 : 6 ( 1 : 1, 1 : 4, 3 : 1, 2 : 0 )
Opatija : Čubranić, Paradžik 1, Muškardin 1, Krainer 3, Popović 4, Mat.Blažić 2, Rakovac 13, Radetić 9, Rudan 3, Mar.Blažić, Možetić, Frković 1
Trener : Danijel Kancijanić

Liburnija.net: Mlađi juniori @ Lošinj

Liburnija.net: Mlađi juniori @ Lošinj


Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!