Vaterpolo: Opatijci uspješniji u prijateljskoj utakmici

Arhiva Liburnija.net

Ritam je bio veoma visok, s puno plivanja, u čemu su se Opatijci bolje snašli na početku utakmice.

Opatija – U prvoj prijateljskoj kontrolnoj utakmici pred početak 1.B HVL vaterpolisti Opatije minimalno su pobijedili tršćanski PN Trieste rezultatom 8:7.

Čitav susret igrale su se tvrde obrane u kojima su se posebno istakla dvojica vratara Jurišić i Čudina, tako da su prisutni gledatelji imali priliku vidjeti pravu prvenstvenu utakmicu. Ritam je bio veoma visok, s puno plivanja, u čemu su se Opatijci bolje snašli na početku utakmice, odnosno u prve dvije četvrtine kada su i stekli nedostižnu prednost od tri gola.

Predvođeni stupom obrane Damirom Glavanom igrači trenera Kancijanića u tom periodu su uglavnom lako zaustavljali gostujuće napade udaljivši im glavne pucače od gola i da nije bilo par jeftinih pogrešaka u fazi povratka u obranu, rezultat bi na poluvremenu bio puno izraženiji u korist domaćina.

U trećoj a posebno u posljednjoj četvrtini došla je do izražaja nešto bolja fizička sprema gostiju što oni maksimalno koriste te 1 i 20 sekundi do kraja utakmice dolaze na minimalni zaostatak. Za potpuni preokret ipak nisu imali dovoljno vremena tako da su Opatijci na kraju ipak upisali zasluženu pobjedu.

Bazeni Kantrida
Prijateljska vaterpolo utakmica
Gledatelja : 60
Suci : Duje Čipčić i Damir Milković

Opatija : Pallanuoto Trieste 8 : 7
( 4 : 2, 3 : 2, 1 : 1, 0 : 2 )

Opatija : Čudina, Glavan 2, Juraga 1, Begonja, Kaluđerović, Turina, Mudražija, Rakovac 1, Radetić, V.Deželjin 1, Pavlović, Martinčić 1, Strižić 2, S.Deželjin, Ševeljević
Trener : Danijel Kancijanić

PN Trieste : Jurišić, Vitiello, Petronio 1, Ferrecio, Giorgi, Krstović 2, Verm, Covi, Namar 1, Spadoni 2, D’Adabbo, Lagonigro, Giacomini 1
Trener : Ugo Marinelli

Danijel Liber / Liburnija.net

error: Content is protected !!