VAŽ JE NAŠ! Rijeka svojila svoj 6. Kup, Halilović izbacio Lokomotivu iz tračnica

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Tibor Halilović u 76. minuti.

Šibenik – HNK Rijeka osvojila je svoj 6. kup večeras u Šibeniku u napetoj i nervoznoj utakmici protiv Lokomotive. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Tibor Halilović u 76. minuti. No, nisu bijeli do novog trofeja stigli bez „žrtava“. Naime, krajem prvog dijela nakon udarca kopačkom u glavu u šesnaestercu Lokomotive pao je Franko Andrijašević koji nije mogao nastaviti utakmicu, već je morao biti prevezen u bolnicu.

Dogodilo se to u 44. minuti. Braut je sjajno ubacio loptu iz auta, Pavičić je prebacio, ali Mersinaj je u jakom sudaru odnio loptu i spriječio Andrijaševića da postigne pogodak. Iako je snimka pokazala opasnu igru i prekršaj, VAR se nije oglasio, a sudac je nije dosudio jedanaesterac.

Tibor Halilović

Taj je događaj obilježio prvo poluvrijeme u kojem niti jedna niti druga ekipa nisu puno pokazale. Rijeka je pritiskala, ali bez konkretne prilike za gol. Puno bliži vodstvu bili su Zagrepčani, koji su u 42. minuti imali sjajnu priliku. Lokomotiva je sjajno probila po desnoj strani, Tolić je ostao sam u kaznenom prostoru, a Pandur sjajnom obranom sačuvao svoju mrežu.

Drugo poluvrijeme pružilo je puno više uzbuđenja. Tako su gledatelji (preko malih ekrana, jer na utakmici nije bilo publike) mogli vidjeti mnoštvo sjajnih prilika, dvije vratnice, nekoliko odličnih obrana vratara i jedan, odlučujući pogodak. Lokomotiva je bila bliža golu. Desetak minuta nakon nastavka igre, nakon brze kontre, i duplog pasa, Kastrati je ostao sam, Rijeku je spasila vratnica. Uzuni je pucao iz neposredne blizine iz odbijanca, ali Velkovski je blokirao udarac.

U 59. minuti Tolić je pucao s dvadesetak metara, lopta je okrznula nekog na putu prema golu Rijeke i promijenila smjer, ali Pandur je odlično reagirao.

Činilo se kako će ključna osoba utakmice biti sudac. U 63. minuti Kastrati je prošao Escovala koji ga je srušio, a Pejin je pokazao na bijelu točku. Nakon provjere VAR-a, dosuđen je slobodan udarac na 16 metara. Tolićev udarac nije bio opasan.

U 82. minuti Čolak je sjajno pucao glavom, Grbić je izvukao loptu ispod grede. U trećoj minuti sudačke nadoknade Jakić je potegnuo s 20 metara, greda je spasila Rijeku.

error: Content is protected !!