Večer klasične glazbe ovog petka uz Ronalda Brausa i trio @ Matulji

Općina Matulji i ovoga petka poziva publiku da se druži uz kulturu u još jednom programu Matuljskih ljetnih večeri koji u Amfiteatru koji započinje u 21 sat.

Matulji – Ovog petka, 16. kolovoza publika će imati prilike prepustiti se emocijama pod zvjezdanim nebom matuljskog Amfiteatra u izvedbi jedinstvenog opernog umjetnika Ronalda Brausa u pratnji akademskih glazbenika Darijana Ivezića na klaviru, Anite Primorac na udaraljkama i Antuna Stašića na violini.

Ronald Braus

Ronald Braus rođen je 1973. u Rovinju. Poslije završenoga glazbenog obrazovanja u rodnome gradu i Puli studirao je pjevanje kod prof. Renate Šeringer u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji u Zagrebu je 2001. diplomirao solo pjevanje u klasi prof. Dunje Vejzović. Usavršavao se kod uglednih profesora i opernih solista poput Katie Ricciarelli, Ferdinanda Radovana i Cynthie Hansell Bakić. Do danas je kao solist surađivao s mnogim kazališnim i producentskim kućama te nastupao na mnogim festivalima u Hrvatskoj i u inozemstvu. Umjetnički je ravnatelj Glazbenih večeri na Crvenom otoku, utemeljitelj i voditelj Opere b.b. i festivala Rovinj art & more. Darijan Ivezić diplomski studij dirigiranja završava 2014. godine u klasi red. prof. Uroša Lajovica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Od 2015. je zaposlen kao korepetitor u Operi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu gdje od 2017. radi kao Umjetnički voditelj studija uloga, a od 2016. godine kao naslovni asistent na Odsjeku za dirigiranje, harfu i udaraljke Muzičke akademije u Zagrebu. Kao umjetnički suradnik, pijanist i aranžer surađuje s mnogim orkestrima, komornim sastavima i solistima, a za autorski projekt “DuLuMKULTurni Tulum” 2010. godine dobiva, uz kolege s ADU, Rektorovu nagradu. Dirigira u novoosnovanom ansamblu Con legno, a od 2015. godine vodi ansambl “Projekt Lazarus” te s oba ansambla ostvaruje brojne nastupe i suradnje.

Anita Primorac na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završava dva studija: Glazbenu teoriju te studij Udaraljki u klasi prof. I. Lešnika, a trenutno radi u Glazbenoj školi I. M. Ronjgova Rijeka kao prof. udaraljki i komorne glazbe. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, kao i dvije Rektorove nagrade. Surađuje s brojnim orkestrima, komornim ansamblima i solistima, a posebno se ističe uspješna suradnja s komornim ansamblom Berlinske i Praške filharmonije. Uz predani pedagoški rad koncertira po cijelom svijetu te se bavi orkestralnim, komornim i solističkim muziciranjem, aranžiranjem i skladanjem. Antun Stašić je akademski glazbenik violinist i profesor violine rođen u Zagrebu. Tijekom školovanja osvojio je nekoliko prvih nagrada na prestižnim nacionalnim natjecanjima. Solistički nastupa od najranije mladosti (10 god.) na raznim festivalima i svečanostima kao violinist i pjevač. Osim koncertiranja uspješno se bavi i pedagoškim radom. Karizmatičnim izvedbama i čarobnim zvucima, koje proizvodi svojom violinom “Guerrini Vittorio” iz 1883. godine, Antun oduševljava publiku gdje god se pojavi.

Općina Matulji i ovoga petka poziva publiku da se druži uz kulturu u još jednom programu Matuljskih ljetnih večeri koji u Amfiteatru koji započinje u 21 sat.

error: Content is protected !!