Večeras na rasporedu 7. izdanje festivala Die grosse lovranische punkparade @ Lovran

Arhiva

Arhiva

Koncert počinje u 19:30 sati i potrajat će sve do tri sata ujutro, a na lovranskom mulu nastupit će Flanger Danger, The Bills, Speedclaw, Take It Dee Dee, Tvoja Stara, Accidental One, Cut The Cord, Krematorium i Pasi.

Lovran – U petak, 18. rujna održat će se popularna, lovranska glazbena manifestacija ”Die grosse lovranische punkparade“ u organizaciji udruge ”Sportivo“ iz Lovrana. Sedmo izdanje festivala i ove godine je humanitarnog karaktera, a prikupljat će se sredstva za uređenje senzorne sobe pri Društvu ”Naša djeca“ Opatija.

S jučerašnje pressice...

S jučerašnje pressice…

Oprema za opremanje Sobe za senzornu integraciju (SI) sastoji se od različitih elemenata koji pomažu u stimulaciji osjetila sluha, vida, dodira i mirisa, a koriste se u terapiji djece s raznim teškoćama u razvoju potičući jačanje svih mišićnih skupina, razvoj vizualne i taktilne percepcije, uvježbavanje finijih pokreta manipulacije, razvoj koordinacije oko – ruka, razlikovanje slušnih podražaja i slično. Za opremanje senzorne sobe potrebno je uložiti mnogo financijskih sredstava stoga su nam ovakve humanitarne akcije hvalevrijedne i potrebne. U akciju se mogu uključiti svih posjetitelji festivala – kupnjom majice na štandu Društva „Naša djeca“ Opatija.

Osim senzorne sobe, pri DND – u Opatija prije 13 godina osnovana jer Radionica i igraonica za djecu s teškoćama u razvoju „Kolibrići“ čiji cilj je poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu. Rad radionice/igraonice financira se iz proračunskih sredstava Grada Opatije, Općine Lovran i Primorsko – goranske županije. U terapeutski program senzorne integracije pri DND-u Opatija uključeno je 20-tak djece odnosno zajedno s „Kolibrićima“ senzorna soba sa svim svojim elementima neophodna je za 50-tak djece s teškoćama u razvoju na ovom području poručila je Tea Jelača iz DND-a Opatija.

Accidental One - Marko Vlah i Ružica Bubanj

Accidental One – Marko Vlah i Ružica Bubanj

– Koncert počinje u 19:30 sati i potrajat će sve do tri sata ujutro, a na lovranskom mulu po prvi put nastupit će i dva benda iz Istarske županije, Flanger Danger iz Pule i The Bills iz Rovinja. Iz naše županije od novih lica tu su Speedclaw i Take It Dee Dee, dok od poznatih bendova i onih koji su već nastupali imamo Tvoju Staru, Accidental One, Cut The Cord, Krematorium i Pase. Trudimo se iz godine u godinu biti bolji i dati priliku nekim novim neafirmiranim bendovima, rekao je Tomislav Jergović iz udruge “Sportivo” Lovran, organizatora koncerta.

– Najprije bih se htio zahvaliti Općini Lovran i Turističkoj zajednici Općine Lovran koji nas prate i podržavaju od prvog izdanja ovog koncerta te se zahvaliti sponzorima Stubica d.o.o. Lovran, Pizzeria Delfino Lovran, Gradska kavana Lovran, Restoran Kvarrner Lovran, Klemm Osiguranje te udruzi DNS-ZAMP, zaključio je Toni Družeta, predsjednik udruge “Sportivo” Lovran.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!