Večeras se održava 5. Maškarani klapski maraton @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Zvonjavom Dondolaša i uvodnom pjesmom organizatora ŽK Volosko, započeti će 5. po redu MKM. U vrijeme zbrajanja glasova žirija i publike, u revijalnom dijelu publiku će zabavljati David Danijel, Vesna Nežić Ružić, operni pjevač Slavko Sekulić uz pratnju dr. harmonike Mihalja Ivkovića.

Opatija – Večeras, s početkom u 20 sati, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković održati će se 5. izdanje Maškaranog klapskog maratona.

Klapski maškarani maraton predstavlja tradicionalne hrvatske vokalne skupine drugačijem, neočekivanom aranžmanu, jer svojim glasovima moraju stvoriti ritam polke i izvesti neke od poznatih karnevalskih poskočica. Osim glasovnih sposobnosti, na ovom natjecanju do izražaja dolazi i maškarani duh jer publika i stručni žiri ocjenjuju kvalitetu izvedbe, ali i atraktivnost maske i prateće koreografije. U revijalnom programu sudjeluju poznati glazbenici, pusna društva i zvončarske skupine.

liburnija_net_3__maskarani_klapski_maraton-1

Početak programa je predviđen za 20:00 sati, a ulaz je besplatan kao i dosadašnjih godina, ali će obzirom na recesijsko doba biti postavljena škrabica za dobrovoljne priloge. Zvonjavom Dondolaša i uvodnom pjesmom organizatora ŽK Volosko, započeti će 5. po redu MKM. U programu će nastupiti muške klape: Kamik iz Kostrene (prošlogodišnji apsolutni pobjednici), Škrljevo iz Rijeke, Boškarin iz Huma, Flumen iz Rijeke, Grobnik iz Čavli, Kastav iz Kastva, Furešti iz Karlovca, Pasika iz Kostanja; te ženske klape: Rožice iz Šapjana, Kamelija iz Opatije, Kastav iz Kastva, Sklad iz Bakra, Teha sa Cresa; i jedna mješovita klapu koja dolazi iz susjedne Slovenije, iz Portoroža, klapa Skalinada; što znači četrnaest klapa u natjecateljskom dijelu i dodatno domaćini.

Kao i prijašnjih godina, o pobjedniku će odlučivati žiri u sastavu: Jakša Fiamengo (predsjednik), članovi: Ramiro Palmić, Aleksandar Valenčić, Darko Čargonja, Ante Mekinić, Eduard Kišić te Nikola Peršić-Niki. Publika će također dobiti glasačke listiće i odlučiti o svom favoritu.

U vrijeme zbrajanja glasova žirija i publike, u revijalnom dijelu publiku će zabavljati David Danijel, Vesna Nežić Ružić, operni pjevač Slavko Sekulić uz pratnju dr. harmonike Mihalja Ivkovića. Bez obzira što će se ovogodišnji MKM održati u sportskoj dvorani, da se užanca ne zatare, slijedi ples za svih uz Duleta i Bonacu, a program vodi Dražen Turina Šajeta.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!