Veći zdravstveni standard: Thalassotherapia dobila Laboratorij za kateterizaciju srca @ Opatija

thallaso laboratorij

Otvorenje Laboratorija za kateterizaciju srca Thalassotherapija Opatija prvi je u nizu događaja u 2017. godini kojim će Thalassotherapija obilježiti 60 godina od svojeg osnutka.

Opatija – Thalassotherapia Opatija dobila je novi Laboratorij za kateterizaciju srca, koji su jučer u društvu ravnatelja Viktora Peršića obišli župan Zlatko Komadina i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić sa suradnicima. U Laboratoriju se nalazi prostor za pripremu bolesnika, centralni prostor s angiološkom opremom, kontrolna soba, radna prostorija za osoblje. Prilagodbu i adaptaciju prostora, kao i nabavku potrošnog medicinskog materijala i opreme (zaštita od ionizirajućeg zračenja) s 500.000 financirala je Primorsko-goranska županija, a preostalih 200.000 kuna sama Ustanova.

Prilikom obilaska, župan Komadina izjavio je da je Županija odlučila visoko postaviti letvicu izvrsnosti županijskih ustanova jer se opstati može samo na kvaliteti i znanju.

– Ovu ustanovu smo zatekli u starom stanju – starom po prostorima i opremi, sa nedostatnim kadrovima za sve što smo zacrtali. Svake godine, malo po malo, svaki objekt stavljen je u veću kategoriju. Nabavljena je vrhunska oprema i danas ovim iskorakom zatvaramo jedan dio investicijskog ciklusa. Ovo je vrh dijagnostike, istaknuo je župan.

Ravnatelj Thalassotherapije Viktor Peršić rekao je da je Laboratorij za kateterizaciju srca znak nastanka nove vrijednosti u ovoj ustanovi, ali i podsjetnik na razvojni put i nastojanja više generacija.

Dio opreme kupljen je 1,5 milijuna kuna vrijednom donacijom Dobrotvorne Fondacije Mark Kaufman iz Moskve. Radi se o Artis U Siemensovom uređaju, angiološkom stolu, pumpi za kontrast te FFR uređaj.

Uređaj je neizostavan za dijagnostičku obradu i terapijsku skrb u brizi o akutno ugroženim bolesnicima, a uključuje i intervencijsku kardiologiju i elektrostimulaciju srca. Temeljna vrijednost navedenog uređaja vezana je i uz razvoj same Ustanove i njenog određenja prema dijagnostici i liječenju bolesti miokarda, perikarda, srčanog zatajenja i kongenitalnim srčanim greškama.

Thalassotherapia Opatija Specijalna je bolnica za medicinsku rehabilitaciju srca, pluća i reumatizma koja je tijekom višegodišnjeg sustavnog ulaganja u razvoj te kontinuiranom edukacijom medicinskog osoblja uz primjenuvisoko sofisticirane medicinske opremu dosegla klinički status.

U proteklom razdoblju napravila je značajan iskorak u segmentu primjene suvremena kardiološko dijagnostičke opreme usmjerene vizualizacijskim kardiovaskularnim tehnologijama: magnetske rezonance (MRI) i kompjutorizirane višeslojne CT angiografije (MSCT).

Otvorenje Laboratorija za kateterizaciju srca Thalassotherapija Opatija prvi je u nizu događaja u 2017. godini kojim će Thalassotherapija obilježiti 60 godina od svojeg osnutka.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net