Vedran Kružić postao ravnatelj nedavno osnovane Regionalne razvojne agencije PGŽ @ Rijeka

Među prvim poslovima u koji se Agencija uključila je oko kandidiranja srednjih škola s područja PGŽ za Centre kompetentnosti.

Rijeka/Opatija – Sukladno novom Zakonu o regionalnom razvoju, Primorsko-goranska županija osnovala je svoju Regionalnu razvojnu agenciju, a prije nekoliko dana, nakon provedenog javnog natječaja, za ravnatelja je imenovan je Vedran Kružić, rekao je na današnjem redovnom susretu s novinarima župan Komadina.

Dodao je kako je u Agenciji pet zaposlenih, a osim ravnatelja svi drugi zaposlenici preraspoređeni su iz postojećih upravnih odjela i ustanova. Naglasio je kako kroz svoju razvojnu agenciju PGŽ želi povećati apsorpcijski kapacitet za privlačenje sredstava iz europskih fondova, a Agencija će ujedno od UO za regionalni razvoj preuzeti ulogu regionalnog koordinatora.

Sam ravnatelj Kružić rekao je da je osnivanje Agencije ambiciozni iskorak te da im je među važnijim zadaćama razvijanje novih strateških planova ove Županije. Istaknuo je kako se već na razini EU rade pripreme za novo financijsko razdoblje 2021.-2028. godine te je iznimno važno na vrijeme pripremiti projekte. Najavio je također da će Agencija pomagati i svim jedinicama lokalne samouprave na razvoju njihovih lokalnih planova te povezivanju s prekograničnim partnerima. Među prvim poslovima u koji se Agencija uključila je oko kandidiranja srednjih škola s područja PGŽ za Centre kompetentnosti.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!