FOTO: Vela fritaja va Lovrane

sparoge_lovran_smLovran – Ako kokoš i po’ na dan snese jaje i po’, koliko kokoša i koliko dana treba da se spremi Vela fritaja od šparoga, koja je jučer zatvorila tradicionalni deseti Festival šparuga u Lovranu? Pitanje nije jednostavno, jer da bi se nahranilo nekoliko stotina ”gladnih” posjetitelja lovranskog Trga slobode, potrošeno je čak tisuću jaja, trideset kilograma šparoga i hrpa pršuta i pancete.
A dok su kuhari spremali velu fritaju, okupljene su zabavljali Kantridersi, Anelidi i Lovranski harmonikaši. Iako su gotovo svi posjetitelji hvalili trud organizatora i izvrsnu i zdravu gastronomsku ponudu, čuli su se i suprotni glasovi.
– Za vreme Jugoslavije sega je bilo, a sad ni niš. Dok je Tito bil živ se je bilo boje – i jaja, i šparuge, poručio je Đani Brajan.
Uz promociju svog trećeg gastronomskog brenda – tu su još i trešnje i maruni – Lovran je ovog vikenda obilježio i Dane Općine, u sklopu kojih je postavljena i izložba “Liburnija u Domovinskom ratu”, koja se može razgledati u Galeriji ”Laurus”.
sparoge_lovran_4
sparoge_lovran_5
sparoge_lovran_1
sparoge_lovran_2
sparoge_lovran_3
Ivan Mellor
Foto: David Kurti

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net