Velik interes za sudjelovanje na 2. FEN-u @ Opatija

Na natječaj za sudjelovanje na FEN-u, koji će se održati u Opatiji od 16. do 21. travnja pristiglo je ukupno 38 prijava. Kazališta, njih čak 26, iz 9 hrvatskih gradova prijavila su 12 predstava za odrasle, 19 predstava za djecu i 7 kazališnih radionica.

Opatija – Najbolji prošlogodišnji kazališni festival prema izboru publike, opatijski Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina Republike Hrvatske, uživa velik ugled među kazalištarcima. Potvrđuju tu, kako su ih nazvali organizatori, Festival Opatija, ”FENomenalne brojke” nakon završetka natječaja za sudjelovanje na ovogodišnjem festivalskom izdanju.

Naime, na natječaj za sudjelovanje na FEN-u, koji će se održati u Opatiji od 16. do 21. travnja pristiglo je ukupno 38 prijava. Kazališta, njih čak 26, iz 9 hrvatskih gradova (Pula, Lovran, Rijeka, Samobor, Zagreb, Ivanić – Grad, Koprivnica, Split, Zadar) prijavila su 12 predstava za odrasle, 19 predstava za djecu i 7 kazališnih radionica.

– Dvije prijave su stigle i iz Bosne i Hercegovine, no prema natječajnim pravilima nemaju pravo nastupa budući da FEN za sada nije međunarodnog karaktera, odnosno sudionici moraju biti upisani u Očevidnik kazališta Ministarstva kulture RH. U tijeku je pregledavanje natječajne dokumentacije, nakon čega slijedi gledanje prijavljenih predstava od strane izbornice festivala Rajne Miloš, a popis sudionika 2. FEN-a bit će objavljen do 21. veljače, poručili su iz Festivala Opatija.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!