Velika turneja radosti stigla u Opatiju – Plazma Sportske igre mladih održane u sportskoj dvorani

U sportskom dijelu programa sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda iz osnovne škole ‘Rikarda Katalinića Jeretova’ …

Opatija – Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održano je jutros u sportskoj dvorani Marino Cvetković.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su učenici od 1. do 4. razreda iz osnovne škole ‘Rikarda Katalinića Jeretova’ koji su se natjecali u turnirima u graničaru i trčanju. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati u krajem lipnja, gdje će u četiri dana imati priliku besplatno uživati u čarima Savudrije i druženju s klincima iz cijele Hrvatske.

Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Viktor, maskota Igara. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Opatije koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Gepardi i Munje plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u dvije kategorije: za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Nora Vasinski, Loren Car, Mia Babnik i Rok Kinkela. U kategoriji fair play, plasman su u Savudriju osigurali i Maja Turin i Niko Andretić.

Pobjednici finalnih turnira, sudjelovat će na Međudržavnoj završnici gdje će odmjeriti snage s djecom iz Bosne i Hercegovine i Srbije u Splitu u kolovozu. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuje da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

error: Content is protected !!