Veliki interes za čakavštinu – 90 prijavljenih natjecatelja za IV. ČA-čitalnicu @ Kastav

Veliki interes za čakavštinu – 90 prijavljenih natjecatelja za IV. ČA-čitalnicu @ Kastav

ARHIVA: ČA-čitalnica

Za svaku kategoriju dodjeljuje se nagrada povjerenstva najuspješnijem čitatelju, zatim po jedna nagrada publike za svaku kategoriju i posebna nagrada za najuspješnije ostvarenu temu ČA-čitalnice u svakoj kategoriji.

Kastav – IV. ČA-čitalnica, natjecanje u interpretativnom čitanju proznih književnih i neknjiževnih tekstova na čakavskom narječju održat će se 27. i 28. rujna u Vijećnici Grada Kastva.

– Planirano je da se učenici od 1. do 8. razreda natječu 27. rujna, s početkom u 9 sati, a učenici srednjih škola i odrasli u 17 sati, 28. rujna. Prijavljeno je 90-ak natjecatelja, a tema ovogodišnje ČA-čitalnice je – On – pa će se čitati tekstovi koji govore o ocu, nonotu, bratu, susedu, otroku, fantine, kompanjonu, delavcu, bekaru, bačvaru, muzikantu… Zbog velikog broja natjecatelja u najmlađoj kategoriji organizatori su ove godine razdijelili prvu kategoriju pa su postavke natjecanja sljedeće: učenici 1. i 2. r.; učenici 3. i 4. r.; učenici od 5. do 8. r. te natjecatelji od 15. g. naviše, najavile su autorice projekta Dragica Stanić, Karmen Šimetić i Dubravka Uroda.

Za svaku kategoriju dodjeljuje se nagrada povjerenstva najuspješnijem čitatelju, zatim po jedna nagrada publike za svaku kategoriju i posebna nagrada za najuspješnije ostvarenu temu ČA-čitalnice u svakoj kategoriji. Ča-čitalnica održava se uz financijsku potporu Grada Kastva i Primorsko-goranske županije te podršku Rijeka 2020 – EPK.

Podsjetimo, večeras će Kastav također biti u fokusu kulturne javnosti našeg kraja najavljenim otvorenjem izložbe ‘Čudesni Milan Marjanović’ i predstavljanjem XXIII. Zbornika Kastavštine.

error: Content is protected !!