Veliki jubilej: Slavi se sto godina škole Veprinac

Obilježavanje ovog značajnog jubileja, održat će se u petak, 23. studenog s početkom u 16 sati otvaranjem izložbe ‘100 let škole va Leprince’.

Veprinac – U organizaciji Kulturnog društva Leprinac, Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov, Područne škole Veprinac i Dječjeg vrtića Opatija – podružnice Veprinac održati će se svečano obilježavanje velike obljetnice pod nazivom ‘Sto godina škole Veprinac’.

Obilježavanje ovog značajnog jubileja, održat će se u petak, 23. studenog s početkom u 16 sati otvaranjem izložbe ‘100 let škole va Leprince’, dok je za 17 sati zakazana priredba polaznika veprinačkog vrtića i škole, nakon čega slijedi predavanje dr.sc. Roberta Žigulića o povijesti škole.

Ovaj veliki jubilej svečano će uveličati i mješoviti pjevački zbor Maestral te klapa Mirakul. Organizatori pozivaju sve bivše učenike da se odazovu te da prisustvuju obilježavanju ovog jubileja.

– Saki od nas, neki veći al manji, komadić živjenja je pasal, a najlepši del od seh nešeh let, va škole je ostal!, dodali su organizatori na kraju poziva.

Svjedodžba izdana 1927. godine u Veprincu (Apriano) prilikom završetka 4. razreda osnovne škole

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!