Veliki koncertni audio-vizualni spektakl Riccarda Staraja ovog petka u Adriaticu @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Na pozornicu će oko 21 i 30 sati stupiti Riccardo Staraj kao vokal, Marko Sedlak na električnoj gitari, Vedran Ružić na bas gitari, Edi Lazarić na bubnjevima, Josip Rubinić na trubi, Toni Železnik kao bariton saksofon, a ‘‘multimedijalno ozračje’‘ čitavom događanju dat će video-art Marina Aničića te fotografije Oliviera Kumičića i Nikice Karasa.

Opatija – Vrhunac velike koncertne i književne turneje Riccarda Staraja pod nazivom ‘‘Big Bang osobne misije’‘, s kojom je ovaj draški pjesnik obišao brojne klubove na Opatijskoj rivijeri, Rijeci, ali i ostatku Hrvatske pa i u susjednoj Sloveniji, dobit će svoje veliko finale u petak, 7. studenog u kongresnoj dvorani hotela Adriatic u Opatiji.

Riccardo Staraj

Riccardo Staraj

Nakon zapaženih nastupa u ovoj dvorani 2012. i 2013. godine, Staraj i njegov ‘‘Midnight Blues Band’‘ vraćaju se ‘‘na mjesto zločina’‘ kako bi publici ponudili nov pogled na njihovo stvaralaštvo, promovirajući nove materijale objavljene kao knjiga i glazbeni album ‘‘Big Bang osobne misije’‘, ali i predstavljajući najnoviju postavu benda.
Na pozornicu će tako oko 21 i 30 sati stupiti Riccardo Staraj kao vokal, Marko Sedlak na električnoj gitari, Vedran Ružić na bas gitari, Edi Lazarić na bubnjevima, Josip Rubinić na trubi, Toni Železnik kao bariton saksofon, a ‘‘multimedijalno ozračje’‘ čitavom događanju dat će video-art Marina Aničića te fotografije Oliviera Kumičića i Nikice Karasa.

Koncertna večer započet će nešto ranije, odnosno točno u 20 sati, a otvorit će je lovranski trio ‘‘Love Runners’‘ koji su u svega nekoliko mjeseci postojanja već stekli brojne simpatije diljem liburnijskog kraja, potvrđene čestim nastupima.

– Tijekom koncerta, prije i nakon njega, publika će imati prilike po povoljnim cijenama doći do albuma i knjige ‘‘Big Bang osobne misije’‘. Ovog puta predstavit ćemo i pet novih stvari koje se ne nalaze na albumima, a to su glasovita ‘‘Midnight Man’‘ i blues skladbe ‘‘The Devil in Love’‘ te ‘‘Ponoćni blues’‘, kao i religijska ‘‘Tko je bacio kamen prvi’‘ i socijalno-angažirana poema ‘‘Za svakog lidera’‘. Bit će tu još zanimljivih novosti – glumac Zoran Josić vodit će program i u pauzi recitirati stihove, a tijekom čitavog koncerta ‘‘vrtit’‘ će se nove i stare video-projekcije Marina Aničića te foto-slideshow fotografa Oliviera Kumičića koji će tokom snimke projicirati oko 250 svojih i fotogragija Nikice Karasa, nastalih na koncertia od 2012. godine do danas, objasnio je Staraj, obećavši publici ‘‘groove poezije, rocka, bluesa, video-arta i fotografije koji ju neće ostaviti ravnodušnom’‘.
Ulaznice za ovaj audio-vizualni koncertni spektakl cijene se na 30 kuna, dok će publika koja je uspjela doći do pozivnica platiti 20 kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!