ERSTE AD

Veliki planovi OFC-a: Naši borci nastavit će ostavljati srce i dušu u ringu

ffc_futures_fight_opatija_finale_2014_2

Održali smo svoj tradicionalno popularni event Opatija Fight Night, koji je i dalje jedini sportski događaj koji napuni opatijsku dvoranu “Marino Cvetković”, ali ponosni smo i na svoj “mali” event OFC New Generation. Jedinstveni je to event u ovom dijelu Europe na kojem mladi amaterski borci imaju priliku nastupiti u pravom profesionalnom okruženju, istaknuo je Zdelar.

Bekavac, Kranjčec i Kujundžić

Bekavac, Kranjčec i Kujundžić

Opatija – Još jedna godina u kojoj ste i tugovali i radovali se s nama je iza nas. Bilo bi gotovo pa nemoguće nabrojati sve borbe i evente na kojima su nastupili naši borci diljem Europe, pa to nećemo ni pokušati. Brojke u ovom sportu u konačnici ni nisu najbitnije. Ovo je uostalom jedan od rijetkih sportova u kojem se često zna dogoditi da poraženi dobije veći pljesak publike od pobjednika. Tijekom 2015. godine napravili smo u klubu zaista neke značajne iskorake i prošli mnogo toga. Održali smo svoj tradicionalno popularni event Opatija Fight Night, koji je i dalje jedini sportski događaj koji napuni opatijsku dvoranu “Marino Cvetković”, ali ponosni smo i na svoj “mali” event OFC New Generation. Jedinstveni je to event u ovom dijelu Europe na kojem mladi amaterski borci imaju priliku nastupiti u pravom profesionalnom okruženju, istaknuo je Zoran Zdelar iz Opatija fight nighta.

Upravo na jednom takvom eventu u veljači ove godine svoj prvi meč odradio je 18-godišnji Dominik Frković te je već samo par mjeseci kasnije zahvaljujući pobjedama na Prvenstvu Hrvatske izborio status hrvatskog kickboxing reprezentativca i mjesto na Europskom prvenstvu u Španjolskoj.

opatija_fight_night_6_marino_cvetkovic_stanic_kuundzic (1)

– Ne treba stoga ni čuditi da je ovog ljeta naš trener Mladen Kranjčec nagrađen godišnjom nagradom Grada Opatije za područje sporta, a upravo taj naš trener je i priča tjedna u ovim posljednjim danima 2015. godine zahvaljujući odvažnom potezu i odrađivanju borbe nakon gotovo desetogodišnje pauze. Ući u ring u Čečeniji s 48 godina bez ikakvih odrađenih priprema protiv 27 godina mlađeg suparnika zaista bi se usudili samo rijetki. Tijekom ove godine upravo zahvaljujući Mladenu, ali i treneru prof. dr. Siniši Volareviću čak desetak mladih boraca je odradilo svoj prvi meč i najavilo da nas čekaju možda i uspješnije godine, nego što je ova iza nas u kojoj je primjerice Ivan Stanić dobio veliku priliku u Češkoj boriti se za prestižni ISKA pojas svjetskog prvaka, dodao je Zdelar.

S treninga iz naše dvorane uživo su se javljali čak i u program HTV-a, pratili su ih mnogi mediji, ali posebno su ponosni na činjenicu da su 2015. godine u ovom dijelu Hrvatske nakon HNK Rijeka postali najpopularniji klub na društvenim mrežama.

OFC_new_generation_2_opatija_fight_club_2015

– Što vam sve pripremamo tijekom 2016. godine? Napokon pokrećemo MMA grupu za rekreativce, a već 16.01. održavamo OFC New Generation 3 na kojem čak ni nismo mogli pronaći mjesta za sve prijavljene borce. Možemo vam ovom prilikom i otkriti kako će primjerice Luka Žeželić uskoro nastupiti na jednom odličnom turniru osmorice boraca u srednjoj kategoriji na kojem će se naći praktički sva najbolja imena regije, kao što su primjerice Igor Emkić i Denis Marjanović. Pripremamo i nekoliko novih mladih boraca za prve mečeve, dok će neki naši iskusniji kao što su Bekavac, Stanić i Bajić imati ispred sebe još jednom za protivnike neke od najboljih boraca Europe… Umberto Eco rekao je “Uvijek ciljaj na mjesec! Ako i promašiš, završit ćeš među zvijezdama”. Baš zato ne morate ni sumnjati da će naši borci nastaviti ostavljati srce i dušu u ringu, jer to nam je bitnije od same pobjede ili poraza, rezimirao je Zoran Zdelar.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!