Veliki povratak šparoge: Stancija Kovačići na ovoj biljci temelji zanimljive radionice i uskršnji meni @ Rukavac

Stancija Kovačići

Stancija Kovačići

Prva radionica posvećena je ”malim zalogajima” za svaku priliku i ukusnim namazima, a održat će se 21. ožujka. Polaznici će naučiti pripremati paštetu od kozjeg sira i pečenog češnjaka sa svježim šparugama, humus od slanutka sa kroštulama od pršuta, marmeladu od kapule na grilanoj skuti, riblju paštetu i blini od heljde.

Rukavac – Restoran Stancija Kovačići pripremio je za svoje goste tri radionice u kojima će svi zainteresirani imati priliku naučiti pripremati jela od šparoga i zanimljiva predjela… Prva radionica posvećena je ”malim zalogajima” za svaku priliku i ukusnim namazima, a održat će se 21. ožujka.

chef Vinko Frlan

chef Vinko Frlan

Polaznici će naučiti pripremati paštetu od kozjeg sira i pečenog češnjaka sa svježim šparugama, humus od slanutka sa kroštulama od pršuta, marmeladu od kapule na grilanoj skuti, riblju paštetu i blini od heljde.

Druga radionica održat će se 28. ožujka, i na njoj će se učiti pripremati salata od šparoga na kremi od čičoke s poširanim jajem i pečenim mrvicama pršuta, rižoto od šparoga i ovčje skute te janjeći kotlet i tortelini s oslićem i šparogama na kremi od češnjaka s mlijekom.

Treća radionica na rasporedu je 4. travnja, a tada će se pripremati juha od šparoga, polpete od hobotnice i šparoga te teleća koljenica sa šparogama i pire od samoniklog bilja.

Rezervacije za sudjelovanje na radionicama mogu se napraviti preko broja telefona 099/216-5009 ili e-mail adrese stancija.kovacici@gmail.com.

Na šparugama je temeljen i Uskršnji meni u Stanciji Kovačići koji će se u ponudi naći 16. i 17. travnja. Za cijenu od 240 kuna po osobi, na stolu će se naći krem juha od šparoga i koprive ili janjeća lešada s povrćem, Domaći njoki sa šparogama i kaneštrelama i brioschi punjeni janjećim raguom i medvjeđim lukom s pireom od čičoke i šparoga te teletina i janjetina pod pekom s mladim krumpirom i mladim lukom, kao i desert po izboru.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!