Veliko finale ovogodišnje Marunade počinje danas @ Lovran

Objavljeno 21.10.2016.

marunada_subota_dan_2015_2

U petak, 21. listopada, glavni dio programa bit će Mića Marunada, čije će se jubilarno 10. izdanje održati od 13 do 17 sati, a uključivat će radionice za djecu i prigodan dječji program u organizaciji DND-a Opatija.

Luka Skorić

Luka Skorić

Lovran – Posljednji vikend Marunade pripada Lovranu, i ove godine taj će završni dio fešte trajati tri dana, tijekom kojih će se održati i mini-sajam autohtonih proizvoda s područja Grada Petrinje. U petak, 21. listopada, glavni dio programa bit će Mića Marunada, čije će se jubilarno 10. izdanje održati od 13 do 17 sati, a uključivat će radionice za djecu i prigodan dječji program u organizaciji DND-a Opatija. Uz DJ Vedrana, u glazbenom programu izmjenjivat će se čak tri grupe – Brevis Band nastupat će od 18 do 20 sati, Trio Rio & Jozefina od 20 do 22 sata, a band Tri kralja nakon toga, do jutarnjih sati. Istog dana u 18.30 sati u Galeriji Laurus Luka Skorić održat će predavanje ”Frančići – štorija od mesta i od pošti” u organizaciji Katedre Čakavskog sabora Lovran. Oko 20 sati očekuje se i dolazak sudionika godišnje skupštine Hrvatske udruge Karnevalista, koju organizira Pusno društvo Toronjera.

Zastoj

Zastoj

U subotu, 22. listopada, program će početi već od 10 sati uz DJ Vedrana, a od 11 do 13 sati na parkiralištu Brajdice očekuje se nastup KUD-a Lovor iz Lovrana i gostiju među kojima će biti Mješoviti zbor DVD Opatija, Mješoviti zbor Vrelo Fužine, Mješoviti pjevački zbor Grisium iz Gržnjana, Župni zbor Svetog Jurja Brseč te Klapa Mirakul Veprinac. Od 13 sati nastavlja se glazbeni program uz Tamburaški sastav Arija iz Senja, a u 15 sati kreće grupa Pešekani, dok je od 18 do 19 sati predviđeno ”razgibavanje” uz Chikaz Zumba Fitness. DJ Vedran glazbom će popuniti ”rupu” do 20 sati kada nastupaju Neno Belan & Fiumens i Zastoj Band, a fešta će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Neno Belan

Neno Belan

Istoga dana u hotelu Lovran održat će se sjednica Predsjedništva Hrvatske udruge Karnevalista te maškarano druženje sudionika godišnje skupštine Hrvatske udruge Karnevalista. Posjetitelje posljednjeg dana Marunade, u nedjelju 23. listopada, očekuje bogat glazbeni program. Uz DJ Vedrana, koji će za svojim pultom biti već od 10 sati, nastupit će Trio Asi od 12 sati, Klapa Nevera od 14 sati, Puhački orkestar Lovran od 16 sati, Duško Jeličić Dule od 17.30 sati te Karin Kuljanić i Mario Lipovšek Battifiaca od 19 sati.

GIro di Marunada

GIro di Marunada

Sportski najbogatiji bit će posljednji vikend Marunade – u subotu 22. listopada održava se Malonogometni turnir u organizaciji Udruge mladih Pod marun Lovran, na školskom igralištu od 10 sati, trening regata Marunada 2016. godine u akvatoriju ispred Jedriličarskog kluba ”Istra” s početkom u 12 sati, te rekreativni enduro-spust Mrak Bike na ruti Poklon – Vela Učka – Mala Učka – Lovran s početkom u 16 sati. Dan kasnije, u nedjelju 23. listopada, od 9 do 20 sati održat će se pozivni boćarski turnir ”Marunada 2016.” u organizaciji BK Lovran, te 14. orijentacijska biciklijada Giro di Marunada, na ruti Lovran – Lovranska Draga – obronci Učke – Lovran sa startom u 11 sati s Trga slobode.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »