Veliko slavlje Rijeke u Jadranskom derbiju – Tri boda za uzlet prema vrhu tablice

Nogometaši Rijeke pobijedili su Hajduk 2:1 u utakmici sedmog kola Hrvatski telekom Prve lige.

Split – Prvi put nakon 2004. Riječani su u Split stigli s tri uzastopna poraza, ali na Kvarner se vraćaju s velika tri boda. Hajduk je otvorio utakmicu dvama udarcima Livaje (2′, 8′) koji nisu predstavljali opasnost za gol Rijeke). Iako je Hajduk u tom periodu kontrolirao posjed lopte, Rijeka je čekala svoju priliku. I dočekala ju je u 20. minuti.

Ampem je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio. Selahi se našao u odličnoj prilici, njegov udarac obranio je Posavec. Lopta se odbila do Tomečaka koji ju je pospremio u mrežu – 0:1! U 24. minuti Vuković se oslobodio pratnje i ušao u kazneni prostor Rijeke, udarac je otišao preko gola. Nova velika prilika za Rijeku stigla je u 32. minuti. Drmić je sjajnim skokom i trzajem glavom proslijedio loptu za Abassa koji je u punom sprintu pretrčao pola travnjaka i na kraju uspio pucati, ali okvir gola spasio je Hajduk!

U 34. minuti Hajduk je mogao do gola. Zaspala je obrana Rijeke na trenutak, Mlakar je izbio sam pred gol bijelih i prebacio Prskala, ali udarac je otišao pored vratnice. U 39. minuti Pavičić je sjajno progirao Drmića koji je oštro ubacio, ali Abass na drugoj vratnici nije uspio dobro zahvatiti loptu. U 43. minuti Prince je povukao još jednu sjajnu kontru, odigrao za Drmića koji je “slomio” čuvara u 16 metara i poentirao – 0:2. Hajduk je smaniio u 54. minuti. Nakon kornera, Elez je bio najbrži na prvoj vratnici – 1:2.

Rijeka je prijetila u 59. minuti. Od velike gužve pred golom Rijeke ispala je velika prilika za bijele. Prince je uzeo loptu i inicirao kontru. U završnici Pavičić se našao u sjajnoj prilici u 16 metara, ali udarac je obranio Posavec. U 65. minuti nova prilika za domaćina. Biuk se našao u odličnoj poziciji, ali pucao je pored gola. Šest minuta kasnije Prince je lijepo povukao kontru, otvorio mu se prostor na 18 metara, ali udarac nije bio precizan. U 78. minuti velika prilika za Hajduk. Nakon ubačaja iz kuta, Simić je ostao sam i s nekoliko metara pucao kraj gola.

error: Content is protected !!