Veljko Ostojić: Na Kvarneru i u Istri imamo manje zaraženih nego Slovenija

Do prije mjesec i pol dana Hrvatska je bila najbolja na Mediteranu i to nam je bio glavni adut za sezonu, koja se do sada odvijala iznad svih očekivanja. Ali uspjeli smo doći do toga da nas Srbija stavlja na posebne režime putovanja. Glavni adut smo pretvorili glavni problem, ističe direktor Hrvatske udruge turizma  Veljko Ostojić.

Rijeka – Mi u Istri i na Kvarneru imamo bolju situaciju, odnosno manje zaraženih na 100.000 stanovnika nego Slovenija i neka nama važna tržišta, komentirao je epdiemološko-turističku situaciju direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić za Glas Istre.

U PGŽ-u i danas je mali bora zaraženih, njih svega dvoje, što daje za pravo onima koji traže da se Kvarner i Istra u epidemiološkom smisli drukčije promtraju u odnosu na ostatak Hrvatske. Ponajprije u odnosu na Dalmaciju i Zagreb, gdje je broj zaraženih koranvirusom i dalje uznemirujući.

Problem širenja bolesti COVID-19, navodi Ostojić, počeo je s nekontroliranim ulascima iz trećih zemalja u Hrvatsku, ali i sa svadbama i noćnim klubovima.

– Znali smo da su te tri stvari problem, ali nismo ih riješili i danas se nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo. Osim toga, pozivanje građana na savjesno ponašanje je sjajno, ali bez kazni nema pomaka. U Italiji se za ulazak bez maske u trgovinu plaća kazna od 1.000 eura. Samo tako se može riješiti problem, kaže Ostojić i još jednom ponavlja najvažniju stvar, a to je da nije u svim županijama situacija ista.

– Do prije mjesec i pol dana Hrvatska je bila najbolja na Mediteranu i to nam je bio glavni adut za sezonu, koja se do sada odvijala iznad svih očekivanja. Ali uspjeli smo doći do toga da nas Srbija stavlja na posebne režime putovanja. Glavni adut smo pretvorili glavni problem, ističe Veljko Ostojić.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net