Vesna Čavar, Mladen Pokrajčić i Marin Starčić odbacili optužbe o nezakonitosti zapošljavanja u Centru za rehabilitaciju, Domu za starije osobe i Lučkoj upravi

Svi sudionici konferencije odbacili su optužbe o nezakonitosti zapošljavanja i pojasnili postupak zapošljavanja.

RIjka – U sjedištu Županije održana je konferencija za novinare na temu učestalih javnih optužbi kojima se dovodi u pitanje zakonitost postupaka zapošljavanja u županijskim ustanovama. Na konferenciji su sudjelovali predsjednica bivšeg saziva Upravnog vijeća Centra za rehabilitaciju “Fortica” Vesna Čavar, ravnatelj Doma za starije osobe “Mali kartec” Mladen Pokrajčić i predsjednik Upravnog vijeća LU Opatija Marin Starčić.

Svi sudionici konferencije odbacili su optužbe o nezakonitosti zapošljavanja i pojasnili postupak zapošljavanja.

Vesna Čavar kazala je da Upravno vijeće Fortice radi zakonito, u interesu ustanove, korisnika i njihovih roditelja. “Što se tiče natječaja za ravnatelja, bio je zakonito objavljen u Narodnim novinama. Na natječaj, koji je bio otvoren 15 dana, javile su se 3 osobe. Upravno vijeće je pozvalo kandidate na intervju, kojem su se odazvale 2 osobe i izabrana je ona koja je vodila ustanovu prethodne 4 godine. Kandidatkinja je odabrana na osnovu rada, strateškog plana razvoja ustanove za sljedeće 4-godišnje razdoblje, iskustva u radu socijalnih ustanova i socijalne struke. Odluka je donesena jednoglasno”, rekla je Čavar.

Ravnatelj Mladen Pokrajčić izvijestio je da se na mjesto voditelja vaninstitucionalne zaštite javilo 7 kandidata. Komisija je pregledala molbe i utvrdila da 3 zadovoljavaju kriterije natječaja. Zatim je, vodeći se dobrom praksom i potrebama Malog karteca, izabrala najstručniju osobu.
– Mislim da je ona najadekvatnija i najkvalitetnija osoba da pokuša organizirati vaninstitucionalnu zaštitu na cijelom Krku, rekao je Pokrajčić.

Marin Starčić kazao je da je postupak izbora ravnatelja je još uvijek u tijeku i pojasnio metodologiju izbora. Što se tiče Lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, Upravno vijeće donijelo je posebnu odluku da se izbor vrši po postupku koji nije uobičajen u drugim lučkim upravama, odnosno da se pokuša izbjeći subjektivnost i pristranost komisije i članova upravnih odbora.

Izbor se vodio tako da je komisija ocjenjivala tri kategorije: program, životopis i intervju. Prva dva dijela članovi komisije dobili su bez osnovnih podataka i time je taj dio bio najobjektivniji.

– Kroz taj proces dobili smo kvalitetne rezultate i mislim da bi tako trebali birati kandidate i u drugim institucijama, zaključio je Stančić.

Predstavnici svih županijskih institucija govorili su i o uspješnim rezultatima rada. Ustanova “Fortica” brine o korisnicima s područja cijele Hrvatske koji zahtijevaju posebnu skrb. O njima se brine 33 djelatnika, na ponos cijeloj zajednici i osnivačima, Primorsko-goranskoj županiji, rekla je Čavar komentirajući da je žalosno što danas mnogi zanemaruju osnovne ljudske vrijednosti. Takve poziva da posjete Centar i vide s kakvim problemima žive.

Ravnatelj Pokrajčić naveo je niz razloga zbog čega je Dom za starije “Mali kartec” jedan od najboljih u Hrvatskoj posebno poznat po humanitarnom radu za dobrobit regionalne zajednice.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!