VIDEO: 1. Klapski maškarani maraton @ Volosko

O'Brien Sclaunich - Predsjednik MO Volosko

O'Brien Sclaunich - Predsjednik MO Volosko

Volosko – Ima neka tajna veza između klapa i Voloskog. Nakon uspješno pokrenutog projekta Večeri klapa u kolovozu, na red su stigle i maškarane klape. Na inicijativu Mjesnog odbora Volosko ove godine, 12. veljače s početkom u 19 sati održat će se 1. Klapski maškarani maraton u domu Liburnija.
Ova zanimljiva kombinacija nastala je na inicijativu klape Volosko i mjesnog odbora, čim se je ideja prezentirala ostali smo iznenađeni velikim odazivom klapa. Posebno nas veseli činjenica da smo večer planirali s 5 klapa da bi konačni broj narastao na 12. – rekao je O’Brien Sclaunich.
Ženske klape koje nastupaju su slijedeće: Sklad – Bakar, Kamelija – Opatija, Baklje – Rijeka te Volosko – Volosko. Od muških klapa imat ćete priliku čut: Mirakul – Veprinac, Lungo mare . Umag, Pučki pivači – Novi Vinodolski, Rašketa – Punat, Škrljevo – Škrljevo, Kvarner – Bakar, Boškarin – Hum i Pinguentum – Buzet.
Ženska klapa Volosko

Ženska klapa Volosko


Svaka klapa izvest će po jednu klapsku pjesmu, i jednu maškaranu pjesmu prilagođenu klapskoj interpretaciji. Klapski maraton je natjecateljskog karaktera te će se izvođači ”boriti” za slijedeće nagrade: nagrada publike, najbolja interpretacija i najbolja maškarana klapa.
Ovim putem pozivam sve mještane Voloskog i cjele Liburnije da nam se pridruže, ulaz je besplatan, te želim naglasiti da svi dođu maškarani. Također veseloj klapskoj pjesmi pridružit će se maškarana udruga ”Zmešani Volosko” koji će doći sa svojim alegorijskim kolima pod nazivom ”Disco 69”. Evo, i male ekskluzivne, za slijedeću godinu u planu nam je staviti dvoranu u domu Liburnija u funkciju dječjih reduta – dodao je O’Brien Sclaunich.
Program će voditi sveprisutni Dražen Turina Šajeta, dok će u zabavnom programu nastupiti Duško Jeličić i Bonaca.
Ženska klapa Kamelija – ”Opatija”

Nikola Cvjetović