VIDEO: 12. Zubijada odgođena, povorka u nedjelju @ Lovran

Liburnija.net: Pusno društvo Toronjera @ Maškarana povorka Lovran

Liburnija.net: Pusno društvo Toronjera @ Maškarana povorka Lovran

Međunarodnom karnevalskom povorkom ujedno se slavi i veliki jubilej – 90. godina postojanja pusne udruge ‘Toronjera’. Sve detalje vezane uz povorku provjerite u nastavku teksta.

Lovran – Loša vremenska prognoza najavljena za ovaj vikend, obilna kiša praćena jakim vjetrom, prisilila je organizatore iz ŠRD-a Zubatac da odgode 12. Zubijadu.

Maškarani ribolov pod maskama, umjesto ove subote zakazuje se tjedan dana kasnije, tj. u subotu, 9. veljače. No, ima i ona bolja vijest, koja je jučer potvrđena i potkrijepljena brojkama na sastanku predstavnika maškaranih grupa u restoranu Kvarner – da odgode povorke neće biti bez obzira na vremenske prilike.

Međunarodna karnevalska povorka, u organizaciji udruga ‘Toronjera’ i ‘In bambo veritas’, održati će se 3. veljače, s početkom u 14 sati. Za vođenje programa zaduženi su Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, a ovom povorkom ujedno se slavi i veliki jubilej – 90. godina postojanja pusne udruge ‘Toronjera’.

Kako se moglo saznati na jučerašnjem sastanku, prijavljeno je 47 grupa, a povorka ima međunarodni karakter. Svoj dolazak najavile se maškarane grupe iz Slovenije, s područja Liburnije, Istre, šireg Riječkog prstena, ali i nekoliko zvončarskih grupa.

Osim uživanja u maškaranim kreacijama duž glavne ulice, ekipa iz lovranske Kule osmislila je posebnu ‘pusnu ponudu’. Naime, za pogled s Kule, odrasli ljubitelji maškara izdvojiti će 15 kuna, u koje su uračunate fritule i čaša kuhanog vina, dok je za djecu ulaz besplatan.

Dodajmo da je za vrijeme održavanja povorke, glavna prometnica u Lovranu zatvorena, dok će se promet odvijati obilazno. Autobus linije 36 voziti će od bivše vojarne, a linija 32 do Fakulteta u Iki.

Serena Calderara / Liburnija.net

error: Content is protected !!