VIDEO: 2. festival vremena @ Kastav

sat_sm…festival će se održati u nedjelju, 11. rujna, u razdoblju od 10 do 18 sati…
…donesite stare satove i kalendare, ili budite kreativni i izradite ih na radionici…

Kastav – Drugi festival vremena, što će se u nedjelju, 11. rujna održati u Kastvu, ponovo će na test staviti vrijeme pomoću ručno izrađenih ili prikupljenih satova, kalendara i ostalih ”mjerača linearne komponente vremena”.
Festival organizira udruga ”Idividi”, a sama ideja koncipirana je kao kombinacija izložbe i ex-tempore radionice: na izložbi u Loži će se prezentirati donešeni i izrađeni predmeti, a istovremeno će se na radionici sudionici izrađivali satove i kalendare na radost posjetitelja – što znači da, ako se izlože i radovi napravljeni na radionici, ova manifestacija ima potencijala održavanja u ”perpetuum”, odnosno – do kraja vremena.
Ipak, ograničenje postoji, pa će ona trajati tek od 10 do 18 sati u nedjelju, a tijekom programa odvijat će se i tombola. Glavna nagrada tombole bio bi najbolji sat/kalendar koji bi se proglasio glasovanjem publike i žirija. Nagrađeni autor sata/kalendara dobiva novac od tombole.
– Drage ljude od 1 do 123 godine pozivamo da nam se pridruže na ex tempore radionici u izrađivanju živopisnih mjerača vremena i druženju u ugodnom društvu! Donesite svoje vrijeme u obliku satova i kalendara! Sudjelujte na izložbi! Ukoliko imate nekakav stari sat ili kalendar kod kuće pokažite ga svima u našem kutku za stare satove!, poručili su organizatori iz udruge ”Idividi”.
Pobjednik ex-tempore radionice imat će izložbu na ”3. festivalu vremena” sljedeće godine. U sklopu programa u Galeriji Lokvina u 19:00 sati biti će otvorena izložba slika i skulptura prošlogodišnjih pobjednika ex tempore radionice Marka Šošića i Mišela Periše.
Udruga Idividi – Prvi festival vremena

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!