[VIDEO] 268 vozača i vozačica stiže u Buzet

Naša ekipa prenosila je uživo današnju tiskovnu konferenciju kao svojevrsnu uvertiru za izravni prijenos u kojem će ove nedjelje popratiti obje vožnje. Prijenos možete pratiti na internetskim mplatformama mreže Novinet.hr koja uključuje lokalne portale Torpedo.media, Poduckun.net, Tunera.info, Bodulija.net, Lanterna-magazin.net i Trend51.net.

Buzet – Grad tartufa ovog vikenda bit će domaćin Europskom prvenstvu u brdskom automobilizmu „40. INA Buzetski dani“. Na listi prijava objavljenoj u ponedjeljak našlo se 218 imena u službenoj konkurenciji te još 50 vozača koji će nastupati u promotivnim vožnjama. Dakle, ukupno je za Buzetske dane prijavljeno 268 vozača i vozačica!

Natjecatelji dolaze iz 13 europskih zemalja, odnosno Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Švicarske, Srbije, Poljske, Češke, Slovenije, Slovačke, Francuske, Italije, Mađarske. Veseli nas i dolazak 20 modernih i 8 povijesnih formula i prototipova.

Prijenos uživo

Dolazak u grad oktana najavila su velika imena europskog automobilizma. U Prvenstvo Hrvatske prijavljeni su trenutno najbolji: Domagoj Pereković, Dejan Dimitrijević, Matija Jurišić. Od ukupno trenutačno 10 najboljih, dolazak u kategoriji 1 je potvrdilo njih devet. Dolaze i svi natjecatelji kategorije 2 (formule). Što se pak Prvenstva Europe tiče, prijavljeno je svih pet najboljih u kategoriji 1 i kategoriji 2.

Utrka se vozi po već uhodanoj putanji: od Mosta do Svih Svetih i Peničića. Staza je dužine 5,001 metar i posljednjih godina, zbog sigurnosne ograde postavljene gotovo duž cijele natjecateljske dionice, simbolično se naziva „bob staza“. INA Buzetski dani su 12., ujedno i zadnja stanica u kalendaru Prvenstva Europe. Utrka se još boduje za: Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Slovenije i Centralnu europsku zonu za povijesna vozila.

Glavni sponzor ovogodišnjeg izdanja INA Buzetskih dana je domaća naftna i plinska kompanija INA koja je prepoznata kao prijatelj automobilizma, ali i lokalne zajednice.

– Godinu automobilističkih spektakala u Hrvatskoj, u kojoj je prvi put organiziran i WRC Croatia Rally, zaključujemo na atraktivnim brdskim stazama INA Buzetskih dana. Drago nam je što organizatori takvih događaja Inu kontinuirano prepoznaju kao pouzdanog partnera jer oktanska događanja nadmašuju sportski karakter i pridonose turističkoj promociji naših krajeva. Tako je i s utrkom u Buzetu. Najbolji stoje uz najbolje i zato ćemo kao kompanija nastaviti biti potpora vrhunskim sportskim događajima, baš kao što smo svakodnevno potpora našim kupcima koje opskrbljujemo visokokvalitetnim Class Plus gorivima te drugim proizvodima i uslugama krojenima po njihovim potrebama”, izjavila je dr. sc. Barbara Dorić, članica Uprave Ine.

Zbog epidemioloških mjera, ovogodišnje izdanje INA Buzetskih dana sadrži samo sportski program. Proslava 40. obljetnice ostavlja se za neka „sigurnija“ vremena. U petak su na rasporedu prijem, verifikacija i tehnički pregled vozila. U funkciji parka vozača bit će parkirališta na Mostu kod Cimosa, kod Istarskog vodovoda te na Mašimovoj škuji. U subotu će se održati dva treninga. Prvi je na rasporedu u 9:30, drugi u 13:30 sati. Finale Buzetskih dana očekuje se u nedjelju kada su i predviđene dvije vožnje: prva u 9:00, druga u 13:30 sati. Svečanost otvaranja simbolično će se upriličiti istoga dana u 13:15 sati. Cijena ulaznice je 50 kuna. Autobusi za publiku neće voziti.

Da bi mogli pristupiti utrci potrebno je zadovoljiti jedan od tri uvjeta: posjedovanje COVID putovnice, preboljen COVID unutar 6 mjeseci te negativan brzi antigenski test, koji ako nemate moguće je napraviti u danima održavanja utrke (17. – 19. rujna 2021.) na lokaciji benzinske crpke Crodux u Buzetu po cijeni od 50 kuna.

OBAVIJEST O ZATVARANJU PROMETNICA I PARKIRALIŠTA
Zbog održavanje Međunarodne brdske auto utrke 40. INA Buzetski dani županijska cesta na dionici Most – Prodani te lokalna cesta na dionici Svi Sveti – Sveti Donat bit će zatvorena za sav javni promet u subotu 18. rujna te u nedjelju 19. rujna 2021. godine od 7:30 do 18:00 sati. Parkirališta Mašimova škuja, kod Cimosa i Istarskog vodovoda bit će u funkciji parka natjecatelja od četvrtka od 15:00 sati. To znači da se sve do nedjelje do 22:00 sata na navedenim parkiralištima neće moći parkirati.