VIDEO: 3. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija

maskarani_rally_sm_2012…kreće karnevalsko ludilo na kotačima – treći rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija…
Opatija – Ovogodišnje karnevalsko ludilo uskoro nam počinje u punom zamahu. Na dan Halubajskog karnevala, u subotu 21. siječnja, sa startom u Viškovu, odvijat će se još jedan bez sumnje vrhunski spektakl, dojmljiva i specifična manifestacija jedinstvena imena a sve za ljubitelje maškara, karnevala, oktana i životnog veselja. Iz Viškova šarena motorizirana kolona nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta ”europskog pješačkog puta“.
Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do oktanskog i zvončarskog ”velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u ”staroj dami hrvatskog turizma“ biseru Kvarnera – Opatiji bajnoj. Specifičnost rallya je da su sva sudjelujuća vozila maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja.
Prve godine bilo je 66 vozila sa više od 280 sudionika iz 30-tak mjesta zemlje i inozemstva, druge neznatno manje vozila – 44, ali sa blizu 180 sudionika. Vozila će i ovog puta biti razvrstana u četiri kategorije: ”A“ – osobni automobili ( tri klase do 1000, do 1400 i više od 1400 ccm), ”PvO“ – povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1985.g.), ”TKG“ – terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila ( duljine do 5,5 metara, visine do 3,4 metra, odnosno 3,5 tone), te ”M“ – motocikli ( na dva ili tri kotača).
”Mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, izuzetnom su podrškom drugu godinu za redom organizatorima i sudionicima otvorili gradski i općinski očevi Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Službeni osiguravatelj je riječko ”Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena ”Adriatic timing“, a partner u manifestaciji ”Autocentar Marinići“. Uz to, samu realizaciju potpomažu i daju joj specifičan ”miris i okus“ predstavnici brojnih karnevalskih grupa i udruga, kao i sportski suci auto, moto ili oldtimer klubova sa područja odvijanja rallya.

2. Maškarani rally oktanaca Halubje – Liburnija

2. Maškarani rally oktanaca Halubje – Liburnija


Okupljanje sudionika je na igralištu Osnovne škole ”Sv. Matej“ u Viškovu, dok je start i prvi ispit spretnosti u centru mjesta na parkiralištu ”Milihovo“. Drugi je ispit u centru Matulja, a cilj i završno proglašenje sa brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na kupalištu Slatina. Rok za prijave je kratak, primaju se zaključno do 17. siječnja u AK ”RI autosport“ (Ružićeva 8a), a predviđena su i dežurstva u TZ Viškovo 16. i 17. siječnja od 16 do 18 sati. Sve su informacije dostupne na www.riautosport.hr , odnedavno novom i prvom riječkom autosport portalu čiji je nositelj istoimeni autoklub. Kontak sa organizatorom može biti i na adresi e-mail: ri-autosport@vip.hr.
Iskustvo organizatora i odabir lokacije održavanja ovog međunarodnog sportsko-turističko-karnevalskog rallya garancija su da će 21. siječnja opet biti izuzetan ”puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će obogatiti i upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru.
maskarani_rally_2012
P R O G R A M:
7,30 – 8,45 sati
VIŠKOVO – okupljanje na Sportskom igralištu Osnovne škole
VERIFIKACIJA SUDIONIKA I TEHNIČKI PRIJAM VOZILA ( obvezan je dolazak najkasnije do 8,45 sati )
9,45 sati – objava Liste sudionika ( Starta lista )
9,50 sati – svečano otvaranje Rallya na Parkiralištu MILIHOVO
10,01 sati – START prvog vozila i vožnja IS1 – Parkiralište MILIHOVO
oko 10,15 sati – KASTAV – centar – pristizanje prvog vozila okupljanje svih sudionika u centru Kastva – Trg M. Laginje
11,20 sati – polazak iz Kastva u smjeru Matulja – PO ITINERERU
oko 11,35 sati – FRLANIJA – pristizanje prvih vozila uz kraće zadržavanje
11,50 sati – polazak iz Frlanije u smjeru Matulja – PO ITINERERU
oko 12,00 sati – MATULJI – Parkiralište ”Turist“- okupljanje svih sudionika
13,06 sati – MATULJI – centar – glavna prometnica – vožnja IS 2 – slijedi vožnja PO ITINERERU u smjeru Opatije
13,30 sati – OPATIJA – CILJ RALLYA – Kupalište Slatina – ovjera VK
Oko 15,30 sati .. – Kupalište Slatina – podjela priznanja najuspješnijima
Ivan Mellor / Miroslav Krpan / Liburnija.net

error: Content is protected !!