VIDEO: 5. Matujski dani – Matulji u znaku sporta i zabave

Osim gimkane, potezanja konopa, turnira u pikadu i ostalih ‘društvenih zanimacija’ sve posjetitelje očekuje i puno dobre glazbe – za koju su zaduženi – Lady Luna, Trio Marinero, Koktelsi i Brevis band.

Matulji – U organizaciji udruge ”Zijat, sost, tancat i pit“, 1. i 2. lipnja, održati će se 5. put za redom ”Matujski dani“ – dvodnevna manifestacija kulturno-zabavnog i sportskog karaktera.

– Program započinje u petak, 1. lipnja, u 16:30 sati kada će se održati ”Potraga za blagom“ – edukativno- kreativna igra za najmlađe u kojoj će sudjelovati stotinjak djece dječjeg vrtića Matulji i područnih ogranaka. Najmlađi će pokazati svoje istraživačke sposobnosti u traženju blaga za što će biti nagrađeni. Istog dana, u 17:30 započinje prvi po redu ”Ćo mi- ćo ti“ turnir u elektronskom pikadu u šatoru ispred ”Konzuma“ Matulji. Sudionike očekuju novčane nagrade i pehari, prva nagrada iznosi 50% ukupne kotizacije, druga 30%, a treća 20% dok je četvrta nagrada utješna, poručili su organizatori.

Dnevne aktivnosti nastavljaju se navečer u šatoru ispred ”Konzuma“, a sve prisutno pučanstvo, do ranih jutarnjih sati zabavljat će ”Lady Luna“ i ”Trio Marinero“.

– U subotu, 2. lipnja u šatoru ispred ”Konzuma“ održati će se već tradicionalna gimkana koja se održava u spomen Marija Ravnića kao osnivača gimkane na ovom području. Gimakana se održava u 13:00 sati, dok u 12:00 sati počinju treninzi i prijave. Ove godine uvodi se i kategorija biciklista, dok će motociklisti pokazati svoju spretnost u 4 kategorije. Ove godine u suorganizaciju gimkane uključuje se i Auto klub ”Učka sport“. U 17:00 sati također u šatoru održati će se ”Veliki konopaški turnir“ u kojem će sudjelovati profesionalci i amateri, a svoju snagu pokazati će i ženske ekipe. Za one najbrže dijelit će se besplatan fažol, dodali su organizatori.

Velika završnica dvodnevne manifestacije održati će se u subotu navečer kada nastupaju ”Koktelsi“ i ”Brevis band“, uz veselu zabavu do ranoga jutra. Vidimo se u Matuljima.

Također, Savjet mladih Općine Matulji u sklopu ”Matujskeh dani“ organizira malonogometni memorijalni turnir ”Marin Zubčić Zule“, koji će se održati 16. lipnja, u dvorani Damar Rukavac.

Liburnija.net: Detalj s prošlogodišnjih Matujskih dana

VIDEO: Liburnija.net TV – Gimkana @ Matulji

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!