VIDEO: 65. Let s harmonikom – Cvetko Rado Doričić ove subote slavi glazbeni jubilej @ Žejane

cvetko_rado_doricic_65_let_s_harmonikom_2016_zejane-2

Slavljenik u pratnji sumještana i članova Folklornog društva Žejane otvorio je tiskovnu kako i priliči za ovu prigodu – pjesmom na harmonici – instrumentu koji mu je obilježio glazbeni put. Detalje vezane uz glazbeni i životni put ‘iz prve ruke’ provjerite u priloženom video prilogu…

cvetko_rado_doricic_65_let_s_harmonikom_2016_zejane-3

Matulji – U organizaciji Folklornog društva “Žejanski zvončari”, a pod pokroviteljstvom Općine Matulji, ove subote 26. studenog s početkom u 18 sati, u staroj školi u Žejanama održat će se program ”65. Anj ku armonika – 65. let s harmonikom”. Ovim nastupom obilježit će se 65. godina kontinuiranog glazbenog djelovanja Cvetka Rade Doričića, člana Folklornog društva Žejane.

Slavljenik u pratnji sumještana i članova Folklornog društva Žejane otvorio je tiskovnu kako i priliči za ovu prigodu – pjesmom na harmonici – instrumentu koji mu je obilježio glazbeni put.

cvetko_rado_doricic_65_let_s_harmonikom_2016_zejane-1

Vrlo emotivna konferencija, koja je osim opisivanja glazbenog puta koji traje 65. godina, evocirala uspomene iz mladosti, ali i samog mjesta iz kojeg potječe. Poseban dio bio je posvećen ‘cindri’, žičanom instrumentu nalik na tamburicu koju je sam izradio. Cindra ima 2 žice istog tona i pragove jednakog razmaka po cijelom vratu te je jedan od tradicionalnih i najstarijih instrumenata sela Žejane.

Harmoniku je počeo svirati vrlo mlad, a prvi javni nastup imao je na kraju 4. razreda osnovne škole, sad već davne 1951. godine s 11 godina, a ostalo je povijest.

Detalje vezane uz glazbeni i životni put ‘iz prve ruke’ provjerite u priloženom video prilogu…

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!