VIDEO: 7. ČAnsonfest @ Kastav

ans_sm…sa 7. Čansonfestom završava jubilarno, 20. Kastafsko kulturno leto…
…kao u svoja posljednja četiri izdanja, 7. ČAnsonfest će imati produkcijski i natjecateljski karakter…

Kastav – Na zatvaranju 20. Kastafskog kulturnog leta, u petak, 26. kolovoza na kastavskoj Crekvini s početkom u 20 sati održat će se 7. festival čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2011. Kao u svoja posljednja četiri izdanja, 7. ČAnsonfest će imati produkcijski i natjecateljski karakter, jer Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi.
Najbolje skladbe pristigle na natječaj 7. ČAnsonfesta borit će se za nagrade ovogodišnjeg Festivala, koje su ujedno i novčane: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike.
– Značajnu potvrdu kvalitete Festivala u proteklim godinama dala je i Hrvatska radio televizija emitirajući u svom programu snimke festivalskih večeri, poručili su organizatori – udruge Kanat – Kastav i Kastafsko kulturno leto.
Podsjetimo, pobjednici 6. Čansonfesta bila je grupa Pešekani s pjesmom ‘Kod zvezda’. Stručni žiri nagradu za najbolji tekst dodijelio je Igoru Brešanu, autoru pjesme ‘Nemoj pojti još’, dok je nagrada za najbolju interpretaciju otišla u ruke Vivien Gallette koja se na prošlogodišnjem festivalu predstavila pjesmom ‘Štelika’ – Ivice Frlete i Vlaste Juretić.
Daniel Načinović – Va Opatije @ Kastav

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net