VIDEO Advent s najljepšim pogledom – Grad Kastav najavio bogat adventski program

– Željeli smo stvoriti mjesto za lijepe trenutke krajem godine, za obiteljsko druženje uz razne atrakcije i zabavu uz dobru glazbu, vino, fritule i sve ono što prati advent, rekao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac

Kastav – Adventsko vrijeme će Kastav i ove godine dočekati u blagdanskom ruhu, ali i sa “Adventom s najljepšim pogledom”, manifestacijom koja ove godine doživljava svoje treće izdanje i koje će, prema najavama organizatora, ponudom i atraktivnošću nadmašiti ona prethodna. Ono što je za Kastav i njegov “Advent s najljepšim pogledom” znakovito je doista poseban ambijent kojeg ovaj grad pruža, a čiju ljepotu i ugodu manifestacija prati i dodaje mu posebnu draž kroz ambijent i programe u kojima uživaju sve generacije.

Bogat program “Adventa s najljepšim pogledom” najavili su danas na press konferenciji Vjeko Alilović, glavni organizator adventa na Kastvu, Saša Brusić, voditelj ureda TZ Kastav, Matej Mostarac, gradonačelnik grada Kastva, Andrea Bralić, savjetnica za društvene djelatnosti grada Kastva i Andy Cech, organizator manifestacije “Zadnje polne va Kastve”.

Zadnje polne va Kastve

– Sigurno je da je prosinac ljudima jedan od najdražih mjeseci u godini, vrijeme darivanja, vrijeme u kojem se više družimo s obitelji i s prijateljima, a upravo je to i bila ideja ovog našeg Adventa s najljepšim pogledom. Željeli smo stvoriti mjesto za lijepe trenutke krajem godine, za obiteljsko druženje uz razne atrakcije i zabavu uz dobru glazbu, vino, fritule i sve ono što prati advent, rekao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Sve započinje 14. prosinca i potrajat će do posljednjeg dana u godini, a organizatori Grad Kastav i TZ Grada Kastva pripremaju doista bogat program s još više zabavnih i atraktivnih sadržaja. Svakako je važno napomenuti nastavak partnerstva s Visualia festivalom, jednim od najpoznatijeg festivala u regiji, koji ove godine u Kastav donosi brojne atraktivne sadržaje među kojima i atraktivan mapping na Crekvini – novoj lokaciji održavanja adventskih događanja.

Antonela Doko

Fortica će i dalje biti mjesto na kojem će biti smještena pozornica za glazbene programe, a uz nju i uz predivan pogled na Kvarner tu će biti i adventske kućice s bogatom ugostiteljskom ponudom. Manifestacija će posebne i atraktivne sadržaje Visualije ponuditi pod Ložom gdje će se svi moći zabaviti i igranjem interaktivne igrice, a posebno će biti atraktivno dekoriran grad od Volte pa do Crekvine.

Na Crekvini će se ove godine smjestiti “Ured Djeda Mraza” gdje će najmlađi, ali i svi zainteresirani, pronaći mjesto za zabavu, fotografiranje i slanje pisama Djedu Mrazu, a u suradnji s partnerom Cicibanom organizirat će se igraonice i nagradna igra. Ured će biti otvoren svakodnevno od 16 – 20 sati. Osim ovog zanimljivog sadržaja, na Crekvini će se smjestiti i atraktivne instalacije Visualije, a svakako je najatraktivnija projekcija na zidovima Crekvine koja će ovom posebnom prostoru dati novu dimenziju.

Na Crekvini će se održati i svečani doček Djeda Mraza koji će u Kastav stići 22. prosinca i razveseliti najmlađe, a prošlogodišnje “patentirano” događanje “Ispraćaj Djeda Mraza” održat će se 29. prosinca. pa će tako ovo originalno događanje zasigurno opet privući pozornost brojne publike. Naravno, bit će tu još puno iznenađenja i atraktivnih sadržaja koji će dočekati sve one koji osjete ljepotu kastavskog adventa.

Osim već spomenutih Visualijinih atrakcija koje će biti dostupne svakodnevno od 16 do 21 sat, organizator priprema i bogat program iz kojeg izdvajamo svečano paljenje lampica na Fortici 14. prosinca uz nastup Antonele Doko, koncerte izvrsnih izvođača: Nine Kraljić, Jonathana, klape Kampanel te brojnih drugih glazbenika, dvije će večeri Fortica biti i veliki disco na otvorenom, a svakako treba posebno naglasiti blagdansko druženje građana na Badnjak te tradicionalno Zadnje polne va Kastve 31. prosinca.

Kompletan program “Adventa s najljepšim pogledom” možete pronaći na sljedećem linku.

error: Content is protected !!