VIDEO: Akcija mladih – Neka gradonačelnik Dujmić odmah Vijeću predloži rebalans s povećanjem plaća djelatnicima vrtića @ Opatija

igor puz robert kurelic akcija mladih 2017

Igor Puž napomenuo je da se sjednice Gradskog vijeća održavaju vrlo rijetko te da nisu imali priliku ovu temu ponovo aktualizirati u gradskom parlamentu obzirom da vijeća nije bio gotovo tri mjeseca. Detalje jučerašnje tiskovne provjerite u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Opatija – Neodržavanje sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije i povećanje osnovice plaće za djelatnike dječjeg vrtića bili su u fokusu jučerašnje tiskovne konferencije koju su sazvali članovi Akcije mladih, a ujedno i gradski vijećnici, Robert Kurelić i Igor Puž.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća kada smo se založili da se ispoštuje dogovor za povećanje osnovnice, dobili smo odbijenicu od gradonačelnika i njegovih stručnih službi da je to nemoguće jer da novaca nema. Obzirom da smo zakoračili u izbornu godinu, prošlog tjedna situacija se preokrenula, pa sad gradonačelnik Dujmić odjedanput je našao rješenje, ali te po završetku ovogodišnje turističke sezone, jer će prema njegovim riječima ova sezona biti financijski uspješnija od prijašnjih. Ono što mi zahtijevamo je rješavanje problema odmah, a ne ‘mazanje očiju’ obećanjima u predizborno vrijeme. Da je postojala volja ovaj problem se mogao rještiti, jer smo samo na Festival Solo positivio spiskali gotovo pola milijuna kuna, a festival nije polučio nikakav uspjeh, istaknuo je Kurelić.

Igor Puž napomenuo je da se gradska vijeća održavaju vrlo rijetko te da nisu imali priliku ovu temu ponovo aktualizirati u gradskom parlamentu obzirom da vijeća nije bio gotovo tri mjeseca.

Ovo je još jedna u moru laži gradonačelnika Dujmića koji svaku situaciju nakon što prođu dva mjeseca izvrće i krivo prikazuje. Ovaj amandman bio je na vijeću i nije prošao, a sad se on pojavljuje kao spasitelj. Ovim putem pozivam da hitno napravi sjednicu Vijeća, da se ne boji doći pred vijećnike, i da na odmah predloži rebalans proračuna i da osiguramo sredstva s kojima će se moći povećati plaće, dodao je Puž.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!