VIDEO: Al Bano u Kristalnoj dvorani @ Opatija

al_banoOpatija – Veliki božićni koncert Talijanske zvijezde Al Bana održat će se 20. prosinca s početkom u 20 sati, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.
Večer pod nazivom ”Notti di note italiane” održati će se u organizaciji Generalnog Konzulata Republike Italije u Rijeci, Talijanske Unije Rijeka i Narodnog Sveučilišta u Trstu, te pod pokroviteljstvom Generalnog konzula Republike Italije u Rijeci – Fulvia Rustica.
Starijim čitateljima ne treba previše pisati o Al Banu, no mlađima evo nekoliko crtica iz biografije. Glazbena ”priča” krenula je iz malog restorana u kojem je radio i upoznao Adriana Celentana. Upravo Adriano mu je pomogao u da snimi svoju prvu ploču ”La strada”, 1965 godine.
Prvi veći uspjeh napravio je 1967. godine s pjesmom ”Nel sole”, s kojom je bio finalist ljetnog glazbenog festivala ”Disco per l’estate”. Prvi put je nastupio na San Remu 1968. sa pjesmom ”La siepe”, i dobio specijalnu nagradu kritike. Na festivalu ”Disco per l’estate” pobjedio je sa pjesmom Pensando 1969. godine, te je iste godine napisao je hit ”Aqua di mare”, koju je otpjevala Romina Power.
U duetu s Rominom Power, pobjedio je na Festival Sanremo 1984. s pjesmom ”Ci sarà”.
U nastavku smo za vas izdvojili dva najveća hita, uživajte u slušanju i gledanju.
Al Bano & Romina Power – Felicita

Al Bano & Romina Power – “Ci Sara'” / Sanremo 1984

Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!