VIDEO Anđelko Botica : Seniori Primorja pokazuju trud, zalaganje, borbenost i zajedništvo, a to zavrjeđuje pažnju

Prva ekipa je u Regionalnoj vaterpolo ligi bodovno izjednačena s ekipom Vojvodine te dijele peto i šesto mjesto.

Rijeka – Ususret 10. kolu Regionalne vaterpolo lige, koje se igra ove subote u 20 sati protiv Zadra, u Trofejnoj sali Bazena Kantrida, danas je održana tiskovna konferencija seniora VK Primorja EB na kojoj su prisustvovali kapetan ekipe Duje Peroš i sportski psiholog ekipe Anđelko Botica.

– Ostale su još dvije utakmice do kraja ovog dijela natjecanja, odnosno polusezone. Ona nije toliko uspješno završila, mislim da se moglo uzeti još nekoliko bodova, tu pogotovo mislim na pobjedu protiv Radničkog gdje je ostala velika žal za pobjedom jer je praktički utakmica bila dobivena. Posljednja utakmica protiv Cattara završila je 15:9, razlika u kvaliteti je bila velika, sam početak ipak utakmice nije bio dobar, a to se pokazuje iz utakmice. Što se dogodi stvarno mi nije jasno, da li dolazi do podcjenjivanja protivnika ili… stvarno ne znam. No, ostaje činjenica da ulasci u igru protiv momčadi koje su ipak kvalitetom nešto slabije od nas nije dobar, što utječe na daljnji tijek utakmice odnosno „čupanje“ rezultata. Posljednja utakmica sa Zadrom, ekipa je u usponu, ima par solidnih igrača. Oni su sigurno spremni, s njima smo igrali na Kupu u Zagrebu, utakmica je završila po sjećanju 9:8 za nas. Isto tako oni su ekipa od koje smo mi ipak kvalitetniji. Opet govorim sve će ovisiti o nama, o našoj pripremi i ulasku u utakmicu, kazao je kapetan Peroš.

– Moja uloga je nekako da u rad ekipe uvedem psihološku pripremu, koja je bitna i kao kondicijska, tehničko-taktička i zatvara taj nekakav trokut. Mi smo do sada se uglavnom bavili pripremom za uvođenje iste, u vidu zajedničkih grupnih radionica s ciljem povećavanja funkcionalnosti grupe da bi stvorili preduvjete za provođenje pravih i ozbiljnih vježbi i bolju koncentraciju i samokontrolu te donošenje odluka. I naravno sve ostalo u psihološkom smislu, što bi poboljšalo da ekipa bude funkcionalnija i postigne bolji rezultat. Nakon dosta samokritičnog kapetana, moram pohvaliti dečke, da kada se uzme cijela slika u obzir, oni rade kao profesionalci i to se ipak i isplati. Bilo je situacija u kojima smo gubili i po pet razlike, ali su oni svojom profesionalnošću ipak izvukli dobar rezultat. Samo bi volio da imaju više publike koja ih prati i rezultat kao i u svakom sportu. Trud, zalaganje, borbenost i zajedništvo ova ekipa pokazuje, što zavrjeđuje da bude praćeno i nagrađeno – određen je bio sportski psiholog prve ekipe Botica.

Također, zajedno su naglasili da se u ekipu vraćaju nakon duge pauze prvi centar Lovro Paparić, a nakon kraće pauze i Mislav Vrlić pa će biti interesantno vidjeti prvu ekipu u punom sastavu. Vidimo se na Kantridi ove subote u 20 sati.

error: Content is protected !!