VIDEO: Balinjerada ide, lovranska povorka definitivno otkazana


Prošlog vikenda, bez obzira na ‘službene stavove organizatora’, održane su sve tradicionalne opatijske i lovranske manifestacije – Girandola, Balinjerada i Lovranska parada – koje su podržale sve maškarane grupe našeg kraja. U nastavku teksta pogledajte nekoliko video isječaka, snimljenih proteklog vikenda, koji zorno dočaravaju ‘maškarani neposluh’.
Lovran, Opatija, Matulji – Posljednji pusni vikend bit će pretrpan raznim manifestacijama – od onih regularnih pa do onih ‘prehićenih za šetemanu dan’. U Matuljskom kraju sve ide prema unaprijed predviđenom rasporedu, dok se u Lovranu i Opatiji, raspored bitno izmijenio.
Lovranska parada definitivno se odgađa za drugu godinu, potvrdio nam je Drago Korošak zamjenik općinskog načelnika, no održati će se 11. izdanje Zubijade zakazano za 11 sati, te dječje redute u Lignju (od 18 sati) i restoranu Kvarner u Lovranu (od 16 sati), dok je pusni tanac za odrasle zakazan u 20 sati, također u restoranu Kvarner – sva navedena događanja zakazana su za subotu, 18. veljače.
Opatijska Balinjerada održava se na trasi hotel Bristol – Slatina, po ustaljenom vremenskom rasporedu. Ove subote, 18. veljače, u 10 sati počinju treninzi, dok točno u podne kreće utrka. Natjecanje će se održati u četiri kategorije: ”karići unjoli“, ”karići dvojki“, ”monopatini“ te publici najatraktivnija ”amerikanska vozila“ u kategoriji ”za lepo videt“, tj. za umjetnički dojam.
Zbog održavanja “Balinjerade” u subotu 18.02.2011. godine od 09.00 do 16.00 sati za sav promet bit će zatvorena Ulica M. Tita od raskrižja s Ulicom V.C.Emina (skretanje za opatijsku luku) do Slatine (hotel Zagreb). Promet gradskih autobusa odvijat će se za to vrijeme po Novoj cesti.
Linije Autotroleja prometuju:
– linija 32 prometuje Novom cestom,
– linije 34 i 37 trasom : Trg Vladimira Gortana – Ul. Velog Jože – Nova cesta i dalje redovitom trasom.
Linije City busa prometuju:
– Liburnija: Mihotići – Pobri- Billa – Tošina –Volosko-Lipovica- Ulica M.Laginje – Nova cesta -Slatina – Nova cesta – Kosovo groblje i dalje redovitom trasom.
– Veprinac: Zatka- Poljanje- Ičići- Punta Kolova Slatina- Vrutki Billa- Tošina-Pavlovac Volosko Lipovica-Ulica M.Laginje-Nova cesta-Slatina i dalje redovitom trasom u pravcu Veprinca.
Autobusna stajališta biti će uspostavljena na uobičajnim mjestima. Također je u vrijeme privremenog odvijanja prometa zabranjeno parkiranje u Ulici M.Tita. Mole se vozači da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije kao i da svoja vozila ne parkiraju na zabranjenim mjestima budući će se sva vozila koja se zateknu na mjestima gdje je parkiranje zabranjeno premijestiti ”paukom”.
– Nakon Blinjerade pridite si na Slatinu, malo ćemo se zabavit, pa gremo prema Lovrane. Niš nas ne more fermat, to je naša užanca, kazao nam je Marko Žele, organizator Balinjerade, i pozvao sve zaljubljenike u maškare da im se pridruže.
Tradicionalna XVIII. jedriličarska regata “Kup Karnevala 2012.”, koja se je trebala održati u periodu od 17.-.19.02.2012. godine, za klasu Optimist sa koeficijentom 1,6 – otkazana je zbog vremenskih neprilika, a pogotovo niskih temperatura. Novi termin održavanja regate naknadno će biti objavljen, poručili su iz Jedriličarskog kluba Opatija.
Prošlog vikenda, bez obzira na ‘službene stavove organizatora’, održane su sve tradicionalne opatijske i lovranske manifestacije – Girandola, Balinjerada i Lovranska parada – koje su podržale sve maškarane grupe našeg kraja.
U nastavku teksta pogledajte nekoliko video isječaka, snimljenih proteklog vikenda, koji zorno dočaravaju ‘maškarani neposluh’.
Liburnija.net TV – ‘Protestna’ maškarana povorka @ Lovran, 2012.

Liburnija.net TV – 29. ‘original’ Balinjerada @ Opatija, 2012.

Liburnija.net TV – ‘Maškarani neposluh’ / ‘neodržana Girandola’ @ Opatija 2012.

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David Kurti

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net