VIDEO Bela Nedeja završila u velikom stilu

Ulični zabavljači i performeri, pune gradske ulice i trgovi dobro raspoloženih posjetitelja svih generacija, puni ugostiteljski objekti i izvrsno posjećeni bogati sadržaji Bele nedeje već u rano poslijepodne su naznačili da će ovo biti izuzetan dan za Kastav.

Matej Mostarac

Kastav – Nekada je Bela nedeja završavala posajmicom, Belin pundejkun, danom kada se u Kastav dolazilo na marendu, ručak i na završnu kupovinu. Tako je to bilo nekada. Od ne tako davno, Beli pundejak je postao ravnopravan, ako ne baš nedjelji, onda suboti svakako. Po programima i po posjećenosti.

Ali, kada se poklope neradni dan nakon ponedjeljka i pomno odabran program sa sunčanim i lijepim vremenom, onda Beli pundejak postaje nešto drugo – ravnopravan dan legendarnoj nedjelji. Tako je danas i bilo.

Night express

Sve je započelo stručnim skupom o sljubljivanju meda i vina “Med-i-teran z’ Kastva”, a nastavilo se Mićim samnjom kastavskih dječjih vrtića na kojem su djeca ponudila svoje radove vezane na temu Bele nedeje, čime se još jednom potvrdilo kako se u Kastvu puno radi na očuvanju tradicije već od najranije dobi.

Isto tako, tradicionalna je i dodjela nagrada za najljepše uređenu okućnicu koje su ove godine dobile Mara Vidović, Jagoda Stipcovich i Snježana Šašić te Pizzeria Rustica, Art Caffe, Guitar Caffe i Kastav Pub.

Program se nastavio zdravicom gradonačelnika Mateja Mostarca kojom je nazdravio čašom Belice brojnim uzvanicima i građanima Kastva, uz zvuke prigodne glazbe kvarteta Mind Spot koji je potom oduševio i publiku na Crekvini. Upravo njihovim nastupom započeo je glazbeni program zadnjeg dana manifestacije, a on se nastavio nastupom odličnih Coffee Shop Acoustic na Fortici.

Mauro Staraj

Ulični zabavljači i performeri, pune gradske ulice i trgovi dobro raspoloženih posjetitelja svih generacija, puni ugostiteljski objekti i izvrsno posjećeni bogati sadržaji Bele nedeje već u rano poslijepodne su naznačili da će ovo biti izuzetan dan za Kastav. Pokazalo se to i večernjim koncertima na pozornicama i to na Fortici gdje su dobro raspoloženu publiku zabavili Top of The Pops i Seven to Eleven, dok je posebna priča svakako bila koncertna večer na Crekvini.

Dupkom pun koncertni prostor, ali i svi prilazi Crekvini, izuzetno dobro raspoložena publika i band Night Express kao ljubimac domaće publike, rezultirali su istinskim plesnim i pjevačkim spektaklom koji je trajao besprekidno puna tri sata i nikoga nije ostavio ravnodušnim. Puležani su se tako još dokazali kao dobitna kombinacija za kastavsku publiku. Netom nakon njihovog nastupa, na pozornicu je stupio Mauro Staraj sa svojom La Bandom i na sebi svojstven način, energijom i svojim uspješnicama te dodatnim impulsom za sebe, svoj band i publiku – snimanjem albuma uživo, stavio pečat ne samo na ponedjeljak već i na ovogodišnje izdanje Bele nedeje.

Foto: Bela nedeja press

error: Content is protected !!